Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról honlapunk térképes nézetében talál.

Rendezvények:

 

A 24-es főúton sportrendezvény miatt 11 órától 13.30-ig forgalomkorlátozásra kell számítani. A Gyöngyös és Mátraháza közötti szakaszon rendőrök irányítják majd a forgalmat.

Edelény, Szendrő és Szalonna között szintén korlátozásokra kell számítani a 27-es főút 10-es és 38-as km-e között reggel 10 órától délután 15 óráig.

Kulturális rendezvényt tartanak Szentmártonkáta belterületén. A 31-es főút 56-os és 57-es km-e között 10 és 15 óra között félpályás lezárás mellett, rendőrök irányítják majd a forgalmat.

Kalocsán szintén lezárják a fél útpályát 14 és 17 óra között az 51-es főút 117-es és 119-es km-e között.

Fesztivál miatt kell teljes lezárásra számítani Solt belterületén az Aranykulcs tér és a Béke tér közötti szakaszon. Kerülni a Posta utca – Béke tér – Mester utca – 51-es főút – Törley Bálint utca – Tamási Áron utca – Ady Endre utca útvonalon lehet. A lezárás 12 órától vasárnap reggel 7 óráig lesz érvényben.

Szentmártonkátán szintén rendezvényt tartanak 10 és 13 óra között. A Bacsó Béla úton rendőrök irányítják majd a forgalmat.

 

Gyorsforgalmi utak:

 

Az M1-es autópályán közlekedők két szakaszon készüljenek forgalomterelésre: 

- A bicskei csomópont és a Zsámbéki pihenőhely között burkolatfelújítás miatt továbbra is sávelhúzással terelik a forgalmat. A 36-os és a 28-as km között a főváros felé közlekedő teherforgalmat a leálló sávba irányítják, a személygépkocsik az ellenkező oldal belső sávját használhatják. A Hegyeshalom felé vezető oldalon a külső és leállósávon közlekedhetnek az autósok.

- a biatorbágyi szakaszon, az M0-s autóút és a Sasfészek-tó pihenőhely között is hasonló forgalomterelés van érvényben. A 16-os és a 21-es km között Hegyeshalom felé a külső- és a leálló sáv járható, míg a főváros felé tartók az érintett 5 km-es szakaszon a belső sávot, illetve az ellenkező oldal belső sávját használhatják.

- A biatorbágyi felhajtó még zárva van, ott nem lehet az M1-esre felhajtani Budapest felé.

Ide kapcsolódó hír, hogy a biatorbágyi felhajtóág lezárása miatt megváltoztatták a forgalmi rendet az 1-es főút és az M0-s autóút csomópontjában, a körforgalomban. A főúton a Biatorbágy felől érkezők már két sávon tudnak behajtani: a külső sáv az ipari park felé vezet, a belsőből pedig az M0-s autóútra tudnak felhajtani.

 

Az M1-es és az M7-es autópályák közös szakaszán, a budaörsi bevásárló központnál az autópálya fölötti hídon rövidesen befejeződik a munka. A hídon már a körforgalom szabályai szerint kell közlekedni, de még néhány napig a főváros felől érkezők nem tudnak felhajtani a körhídra, kerülni közvetlenül a híd utáni kijáratnál lehet, a Károly király utca felé.

 

Az M3-as autópályán,

- Kerekharaszt térségében aszfaltoznak. A 47-es és az 50-es km között Vásárosnamény irányába a forgalmat sávelhúzással a külső-és leállósávra terelik, míg a Budapest felé tartók a belső sávot, illetve az ellenkező oldal belső sávját használhatják.

- Hajdúnánás térségében, a 200-as km környezetében egy híd dilatációs szerkezetét javítják. A külső sávot mindkét oldalon elkerítették a forgalom elől.

 

Átadták a forgalomnak az M4-es autópálya Berettyóújfalutól az országhatárig tartó közel 30 km-es új szakaszát, amely 2021. január 1-ig díjmentesen használható.

 

Az M5-ös autópályán, a 85-ös km-nél befejezték a zajvédő fal építését, így a Kecskemét-nyugat csomópontnál megszűnt a forgalomkorlátozás, és az 52-es főútról újra fel lehet hajtani a Röszke felé vezető oldalra.

 

Az M5-ös autópályán,

- A Budapest felé vezető oldalon, Kiskunfélegyháza térségében burkolatfelújítás miatt a 111-es és a 104-es km között a külső és belső sávot is lezárták, a forgalmat a leállósávra terelik.

- Kecskemét térségében, a 84-es és a 86-as km között hídjavítás miatt mindkét oldalon a külső sávba kell sorolni.

- Budapest felé 9 és 15 óra között hídjavítás miatt lezárják a belső sávot a Kecskemét-Centrum csomópont közelében. A 78-as és a 73-as km között lassabb haladásra készüljenek!

(Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

 

Az M6-os autópályán, a 180-as km és a 185-ös km között – Himesháza térségében – Pécs felé csak a belső sáv járható, aszfaltozás miatt.

 

A M70-es autópályán lezárták az M7-es felé vezető oldalon a 18-as km-nél lévő Lenti - Tornyiszentmiklós csomópont lehajtóágát, hogy a rendőrségi ellenőrzést a csörnyeföldi pihenőhelyen el tudják végezni.

 

Az M0-s autóút déli szakaszán, a Hárosi Duna-hídnál elbontották a terelés nagy részét a 6-os főút környéki szakaszról, így az M5-ös autópálya felé újra három sávon lehet autózni, mindössze a 13-as km-nél található egy rövid szakasz, amely továbbra is két sávos. Ugyanitt, a 6-os főúti csomópont le- és felhajtó ága is nyitva van. 

Az M1-es autópálya irányába is újra három sávon lehet közlekedni, melynek köszönhetően a reggeli torlódások sokkal rövidebb ideig tartanak, vagy ki sem alakulnak.

(Fontos tudni, hogy az M1-es autópálya felé tartó kamionosok a hídon csak a külső sávot használhatják. Erre táblák és burkolati jelek is felhívják a figyelmet.)

Fontos előrejelzés, hogy szeptember 20-án, vasárnap a Deák Ferenc hídon újabb méréseket végeznek. Az ideiglenes forgalomterelést reggel 6 és 8 óra között építik ki. Az M1-es autópálya felé a forgalmat átterelik az ellenkező oldalra, ahol egy sáv lesz járható várhatóan délután 2 óráig, míg az M5-ös autópálya irányába három sávon halad majd a forgalom.

 

Főutak:

 

Az 1-es főúton,

- az M0-s autóút csomópontjánál megváltozott a forgalmi rend. A főúton a Biatorbágy felől érkezők már két sávon tudnak behajtani a körforgalomba: a külső sáv az ipari park felé vezet, a belsőből pedig az M0-s autóútra tudnak felhajtani. (A Budapest irányából érkezőket nem érinti a változás.) 

- Biatorbágy közelében, a 14-es és a 15-ös km között új csomópontot építenek, mindkét oldalon útszűkület van érvényben.

- Herceghalom és Bicske között a 27-es km-nél lezárták a főutat az etyeki kereszteződésnél, mert kerékpáros aluljárót építenek. A forgalmat a párhuzamos alsóbbrendű útra terelik.

- Almásfüzitőn, a Fő utcán a 75-ös km-nél közműépítési munkák miatt egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.

 

A 2-es főúton,

- Dunakeszi közelében, a 14-es és a 16-os km között új kerékpárutat építenek, mindkét oldalon sávelhúzással halad a forgalom.

- a 49-es km-nél, a nőtincsi elágazásnál útépítők dolgoznak. A Szendehely felé vezető külső sávot lezárták, és 40 km/h sebességkorlátozást vezettek be.

 

A 3-as főúton,

- a 208-as és a 209-es km között átépítik a Halmajra vezető út csomópontját. Most a jelzőlámpás forgalomirányítás kiépítésén dolgoznak.  Útszűkület lassítja a forgalmat.

- Forró település előtt, a 218-as km-nél építési munka miatt a fél útpályát lezárták. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

- Novajidránynál, a 229-es és a 232-es km között lezárták a főutat az M30-as autópálya építése miatt. A forgalmat a településen keresztül terelik, és egy ideiglenes terelőúton engedik vissza a járműveket a 3-as főútra.

- Hernádszurdok és Hidasnémeti között az M30 autópálya építése miatt a 240-es és 242-es km között lezárták a főutat, a forgalmat a Tornyosnémeti összekötőútra illetve egy kiépített terelőútra irányították.

 

A 4-es főúton Ceglédbercel és Cegléd között az autóbuszöblöket újítják fel. A 61-es és a 63-as km között ideiglenes forgalomkorlátozás mellett dolgoznak, és esetenként jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 8-as főúton Veszprém és a litéri elágazás között útépítés miatt lezárták a megyeszékhely felé vezető külső sávot, illetve a Budapesti úti csomópont előtt rövid szakaszon kétszer egy sávos terelőúton haladnak a járművek. Ugyancsak a város elkerülőjén, átépítik az Almádi úti csomópontot, ezért ott nem lehet egyik irányba se elkanyarodni. A kijelölt terelőút a közeli ipari parkon, illetve a 73-as főúton keresztül vezet. Csúcsidőszakban torlódások várhatók!

 

A 8-as főúton,

- Vasszentmihálynál, a 181-es km-nél útépítés miatt a forgalmat a főúttal párhuzamos terelőútra irányítják, ahol irányonként 1-1 sáv járható.

- Rábafüzesnél, a 189-es km-nél csomópontot építenek. A fél útpályát lezárták.

 

A Dunakanyarban,

- a 12-es főút Zebegény határában a 17-es km közelében már félszélességben járható, de továbbra is a korábbi viharkárok helyreállításán dolgoznak. A váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa szabályozza. A főút melletti kerékpárút használható.

- a 24-es km-nél a szobi kerékpáros híd lezárása miatt kényszerülnek a főúton kerekezni a biciklisek.

 

Révkomáromban átadták a NIF Zrt. és a Slovenská Správa Ciest (SSC) Szlovák Közútkezelő Társaság beruházásában épült, 2×1 sávos Monostori hidat. A Komárom és Komárno között megépült Monostori hídon átvezetett 2,4 kilométeres útszakasz a magyar oldali 1. sz. főutat köti össze a szlovák oldali I63 sz. főúttal. A 600 méteres Monostori híd a városközpontban lévő Erzsébet hídtól 2,8 kilométerre, míg a meglévő vasúti hídtól 170 méterre épült. A híd egyik oldalán gyalogjárda, a másik oldalán kerékpárút vezet át. A hétezer tonnás acélszerkezetű hidat nehéz járművek és munkagépek is használhatják, az érvényben lévő járványügyi szabályozásoknak megfelelően határellenőrzés mellett. (Forrás: NIF Zrt.)

 

A 25-ös főúton,

- Borsodnádasd átkelési szakaszán az 55-ös km-nél csatornázás miatt útszűkület és sebességkorlátozás van érvényben.

- a 65-ös és a 67-es km között Ózdon, a Csépány úton napközben kátyúzási miatt útszűkületre kell figyelni.

- Sajópüspöki belterületén, a 78-as és a 79-es km között, árok- és padka rendezés miatt útszűkületen kell áthajtani.

 

A 25-ös főúton, Borsodnádasd határában fenntartási munkát végeznek. Az 53-as km-nél szeptember végéig a fél útpályát lezárták. Jelzőlámpa irányít.

 

A 26-os főúton, a Bánréve határátkelőhely előtt a 43-as km-nél korábban jelentősen megrongálódott az aszfaltburkolat. Ennek helyreállításáig csak félpályán, irányonként váltakozva halad a forgalom.

 

A 27-es főúton,

- a 15-ös km-nél a szendrőládi Bódva-hídon félpályás korlátozás van érvényben, a hídkorlát javítása miatt. Jelzőlámpa irányít.

- Bódvaszilasnál, a 45-ös km-nél megsérült egy áteresz, ezért a Perkupa felé vezető oldalon útszűkület van érvényben.

 

A 31-es főúton,

- Sülysáp belterületén csomópontot építenek. A 44-es km-nél egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.

- a 46-os km-nél közműjavítás miatt szintén félpályás lezárást vezettek be.

 

Szolnok közelében, a 32-es főúton, az M4-es autóúttal kapcsolatos építési munka miatt korlátozásra készüljenek. A 67-es km-nél a főutat lezárták, a forgalmat egy helyben megépített terelőúton vezetik.

 

A 33-as főúton, Debrecen közelében, Kismacs és a horgásztó közötti útszakaszon, több helyen is dolgoznak a csapadékvíz elvezető rendszeren. Útszűkület követel figyelmet.

 

A 38-as főúton, Tokajnál a 9-es km-nél lévő Tisza hidat felújítják, ezért azt félszélességben lezárták. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.  (Tokaj-Rakamazi közúti Tisza-híd, Tokaji út)

 

A 43-as főúton, Makónál a 29-es km-nél lévő Maros-hidat felújítják. A félpályás lezárásnál munkaidőben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 44-es főúton,

- Kecskemét és Lakitelek között felújítják a burkolatot. Szakaszos útszűkületre illetve félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra lehet számítani.

- A 35-ös és a 37-es km közötti szakaszt építési munka miatt lezárták. A forgalmat a főúttal párhuzamos, újonnan megépített M44-es autóúti szakaszra terelik át, ahol irányonként egy-egy sáv járható, a 38-as km-nél pedig félpályás korlátozás van érvényben.

- Lakiteleknél a 44-es főút és a Tiszakécskére vezető út kereszteződésének jelzőlámpás csomóponttá történő átépítése zajlik. A vasúti átjáró közelében a 29-es km-nél, egy 500 méteres szakaszon a főutat lezárták, a forgalmat pedig a Lakitelket délről elkerülő útra irányítják. A terelőutat mindkét irányban sárga táblák jelzik.

- Békéscsaba elkerülő szakaszán, a 120-as km-nél új csomópontot építenek. A fél útpályát lezárták. Munkaidőben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 47-es főúton,

- Debrecenben a Leiningen utcai kereszteződésnél átalakítják a csomópontot, így a Mikepércsi út többsávos szakaszán útszűkület van érvényben a 2-es km-nél.

- Mezőberény és Békéscsaba között a 120-es km-nél, valamint a 124-es km-nél is új csomópontot építenek. A munkaterületeknél félpályás korlátozás mellett dolgoznak.

 

A 48-as főúton, Debrecen és Vámospércs, továbbá Vámospércs és az országhatár között útépítők dolgoznak. Több szakaszon is a fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

Baján átépítik az 51-es és az 55-ös főút kereszteződését. A körforgalmi csomópont kialakítása több hónapig tart és mindkét főúton sávlezárással, útszűkülettel jár. A megváltozott forgalmi rend miatt torlódások lehetnek a környéken.

 

Az 55-ös főúton, az öttömösi bekötőút és Tataháza között útépítők dolgoznak, helyenként a fél útpályát lezárják.

 

A 61-es főúton, Pincehely belterületén, a 43-as km-nél lévő Kapos-hídon, a korábbi súlykorlátozást feloldották így a teherautóknak már nem kell az M7-es autópálya felé kerülni. A félpályás lezárás és a jelzőlámpás irányítás továbbra is érvényben van.

 

A 61-es főúton Böhönye térségében, a korábbi villámárvíz megrongálta a burkolatot. A 156-os és a 157-es km között a fél útpályát lezárták.

 

A 64-es főúton, az 1-es km-nél, Simontornyán, az Igari úton csőtörés miatt bontották fel a burkolatot. Útszűkület és sebességkorlátozás van érvényben.

 

A 68-as főúton Segesd és Böhönye között helyreállították a korábbi villámárvízben megrongálódott hidat, így ott már akadálytalanul lehet közlekedni. Már csak a nagyatádi elkerülő szakaszt tartják lezárva a 35-ös és 39-es km között, ott a forgalmat a városon keresztül terelik.

 

A 71-es főúton, Balatonszentgyörgy közelében a 116-os km-nél építési munkák miatt félpályás lezárásra kell számítani. Jelzőlámpás forgalomirányítás van érvényben, de munkaidőben jelzőőrök segítik a forgalom áthaladását, a kialakuló dugók mérséklése és az átjutási idő csökkentése érdekében.

 

A 74-es főúton, Győrvár elkerülő szakaszán, a 65-ös km-nél burkolat-felújítási munkák miatt jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 75-ös főúton,

- Nova település átkelési szakaszán a Kossuth utcában, valamint a hernyéki bekötőút közötti szakaszon felújítják a burkolatot. Az 50-es és az 52-es km között munkaidőben a fél útpályát lezárják és jelzőőrök irányítják a forgalmat.

- Sármellék közelében körforgalmúvá építik át a 75-ös és a 76-os főutak csomópontját. Félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra készüljenek!

- a 64-es km-nél, Lentiben, a Kossuth úton útépítők dolgoznak, félpályás útlezárás mellett.

 

 76-os főúton,

- Balatonszentgyörgy közelében, a 4-es és a 7-es km között – várhatóan szeptember végéig- útépítők dolgoznak. A félpályás lezárás miatt a 76-os főúton Keszthely irányába, a közeli 71-es főúton pedig Balatonszentgyörgy felé lehet komolyabb torlódásra számítani csúcsidőszakban, ilyenkor érdemes a Hollád-Zalakomár-Sármellék-Alsópáhok útvonalon kerülni.

- Balatonszentgyörgy és Sármellék között az útépítési munkák miatt útszűkület van érvényben, de alkalmanként a fél útpályát lezárják, a 7-es és a 9-es km között.  (A 8-as km-nél a főúttal párhuzamos terelőúton haladhatnak a járművek.)

- az 57-es km-nél a főútról nem lehet Kispáli felé bekanyarodni. Kerülni a 76-os főút - 74-es főút útvonalon, a Kispáli bekötőúton lehet. 

 

A 82-es főúton,

- a 22-es és 24-es km között csatornáznak, és kerékpárút építése is zajlik, ami miatt Zirc térségében félpályás korlátozásra kell számítani.

- a Győr-Écs-Nyúl útvonalon közlekedőknek útszűkületre és esetenként jelzőőrös forgalomirányításra kell készülni, mert a 60-as és 73-as km között a Győr és Pannonhalma közötti kerékpárutat építik. A szakaszra eső belterületeken 30 km/h, külterületeken 60 km/h a megengedett sebesség.

 

A 84-es főúton, Sárvár elkerülő szakaszán, a Nádasdy hídon karbantartási munkát végeznek. A 62-es és a 63-as km között jelzőlámpás forgalomirányítás van érvényben. A Rába hídon a munkavégzés várhatóan szeptember végéig tart. Napközben előfordulhat torlódás.

 

A 85-ös főúton, Csorna belterületén felújítanak egy épületet. A 26-os km-nél útszűkület és időszakosan sávlezárás követel figyelmet. 

 

A 86-os főúton Körmendnél, az 53-as km-nél útépítési munkák miatt a járműveket a főúttal párhuzamos terelőútra irányítják.

 

A 87-es főutat Kőszeg közelében lezárták, mert felújítják a burkolatot. A 49-es és az 50-es km között a forgalmat a főúttal párhuzamosan kiépített terelőútra irányítják.

Szintén a 87-es főúton, Kőszeg előtt, a 44-es és a 45-ös km között aszfaltoznak. A hónap végéig félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra számítsanak!

 

A 253-as főúton, Andornaktálya és Mezőkövesd között a 9-es km-nél a Novaji-patak hídját javítják. A fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa irányítja.

 

A 311-es főúton, Tápiószőlős közelében a 21-es ás 24-es km között félpályás lezárás mellett kátyúznak.

 

A 441-es főúton, Nagykőrösnél a 12-es és a 14-es km között kerékpárutat építenek. A Nyársapát felé haladónak útszűkületen kell áthaladni.

 

A 446-os főúton, Békéscsabán a Szarvasi úti felüljárón kerékpárutat építenek. A városból kivezető két forgalmi sávot lezárták, a forgalom így irányonként egy-egy sávon halad. (A gyalogosok a gépjárműforgalom elől elzárt kifelé vezető sávban, kijelölt helyen közlekedhetnek.)

 

A 610-es főúton Kaposvárott, a 6-os km-nél csatornáznak, illetve átépítik a víznyelőket. Taszár felé a külső sávot lezárták.

 

Alsóbbrendű utak:

 

Pest megyében, Isaszegen, a Rákóczi utcai vasúti átjáróban a fél útpályát átépítés miatt lezárták.

Lakitelek és Tiszakürt között, az M44-es gyorsforgalmi út építése kapcsán a Tiszakürtre vezető Petőfi utca legelejét lezárták.

Így Tiszakürt település a 44-es főút felől jelenleg csak a Táncsics Mihály utcán át közelíthető meg.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében,

- a Pere és Abaújszántó közötti útszakaszt felújítják, így Pere településen a Kossuth utca egy rövid, egy km-es szakaszát lezárták a 7-es és a 8-as km között. Kerülni a 39-es főúton az Abaújszántó - Abaújkér – Gibárt - Hernádbüd útvonalon lehet.

- Ózdon a Volny József úton csapadékvíz elvezetőt építenek, teljes útzár mellett. A forgalmat helyben terelik el.

- Miskolcon a Vörösmarty és a Kisfaludy utca találkozásánál egy a várost tehermentesítő Y alakú hidat építenek. Emiatt a Lenke és Pfaff Ferenc utcák között szakaszt lezárták.
Kerülőút Kistokaj felől a Vörösmarty - Soltész Nagy Kálmán – 3-as főút - Baross Gábor - Pfaff Ferenc - Kisfaludy utca útvonal. A városközpont felől a Kisfaludy utca - Pfaff Ferenc - Baross Gábor – 3-as főút - Soltész Nagy Kálmán - Vörösmarty utca felé lehet kerülőt tenni.

 

Baranya megyében, az Oroszló-Szentlőrinc összekötő út 25-ös km-énél, Cserdi határában lévő vasúti átjárót javítják. Az éjszakai órákban, este 9 és hajnal 5 óra között félpályás korlátozás lép érvénybe, és a forgalmat időszakosan 30-30 percekre megállíthatják.

 

Fejér megyében megújult a 6211-es jelű Előszállás-Nagykarácsony összekötő út 1,9 kilométeres szakasza a Magyar Falu Program keretében. A felújítás érintette az Előszállás felőli oldalon található hidat is, melyet ismét megnyitottak a forgalom előtt. Egyelőre a szakemberek a híd közepén alakítottak ki egy 3 méter széles sávot, melyen a forgalom a korábban is érvényes áthaladási elsőbbség szabályozása mellett, váltakozó irányban áthaladhat. A hídon még folyamatban lévő befejező munkák elvégzése után, szeptember végétől a híd teljes szélességben használható lesz. Mivel a kocsipálya eredeti szélessége a felújítás után továbbra is 4,8 méter lesz, ezért az áthaladási elsőbbség szabályozása továbbra is érvényben marad. (2020.09.17-én a kommunikációs osztály közleménye)

 

Nógrád megyében átépítik a vasúti átjárót Balassagyarmat határában a Patvarci úton. Kerülni a 22-es főúton, a Rákóczi fejedelem úton keresztül lehet.

 

A Zala megyében lévő Pat település már mindkét irányból, Miháld és Nemesdéd felől is megközelíthető, de csak félpályás korlátozás mellett.

Zalaszentjakabon, a Petőfi Sándor utcában a 3-as km-nél a Malomárok hídján félpályán engedik a járműveket.

 

Vas megyében,

- a Szombathely és Bucsu közötti úton felújítanak egy hidat, ezért a Bucsu bekötőutat az 1-es km-nél lezárták. A forgalmat Dozmat település felé terelik el, melyet táblák jeleznek.

 

Kompközlekedés:

 

A balatoni komp Szántód-révből 6.40 perctől 20.00 óráig jár, Tihany-révből pedig 7.00 órától 20.20 percig szállítja a járműveket, 40 percenként.

(Forrás: Balatoni Hajózási Zrt.)

 

A folyami kompok általában napkeltétől napnyugtáig közlekednek, óránként.

 

A Tisza középső szakaszán Vezseny és Tiszaföldvár között a kompjárat határozatlan ideig szünetel.

A folyó alsó szakaszán Mindszent és Baks között a komp 6.00-tól 19.00-ig újra közlekedik.

 

A Szamoson, az alacsony vízállás miatt bizonytalan ideig szünetel a kompközlekedés Szamossályi és Porcsalma között.

 

Kamiontilalom:

 

A kamionstop ezen a hétvégén ma (szombaton) 22:00-tól, 20-án (vasárnap) 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

 

Határinformációk / járvánnyal kapcsolatos hatósági intézkedések:

 

Információkat a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo linken, illetve a Konzuli Szolgálat honlapján, a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs weboldalon talál!

A járvánnyal kapcsolatos hatósági intézkedések, valamint egyéb hiteles és naprakész információk miatt látogasson el honlapunk link-gyűjteményére, melyet a hírek menüpont alatt talál meg, vagy az alábbi linken keresztül érhet el közvetlenül: https://utinform.hu/hirek/informacio-a-jarvannyal-kapcsolatos-kozlekedesi-korlatozasokrol