Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról honlapunk térképes nézetében talál.

Az M0-s autóút déli szektorán az M5-ös autópálya felé, a 16-os és a 21-es km között újabb terelést építenek ki. Emiatt sávlezárásra és forgalomkorlátozásra kell számítani. Az M5-ös felé tartókat a szigetszentmiklósi csomópontnál rövid szakaszon sávelhúzással terelik. Az M1-es autópálya felé vezető oldalon a 17-es és a 19-es km között a belső sávot zárták le a forgalom elől. Gyakori a torlódás.

A héten folytatják a daruzási munkákat az M5-ös felé vezető oldalon a 16-os és a 19-es km között. 20.00 órától hajnali 5.00 óráig csak egy sáv járható.

 

Az M1-es autópályán,

- a Budapest felé vezető oldalon, az M0-s csomópontja előtt a 17-es és a 16-os km között burkolathiba miatt a külső sávot lezárták. 

- Tatabánya térségében, az 54-es és a 61-es km között új terelés kiépítését végzik, forgalomkorlátozásra, sávelhúzásra kell számítani mindkét oldalon. A munkák végeztével Hegyeshalom felé a belső sáv forgalma a főváros felé vezető oldal előző sávján halad, a külső sáv forgalma (tehergépjárművek) marad a Hegyeshalom felé vezető oldalon. FONTOS, hogy aki a Tatabányai csomópontokon akar lehajtani, az a külső sávot válassza! A Tatabányai kihajtási lehetőséget az átterelés előtt sárga táblákkal jelzik. Torlódás esetén a 39-es Bicskei csomóponton keresztül lehet elkerülni a torlódó szakaszt.

- Győrnél, a 124-es km-nél a Rába híd dilatációs szerkezetét javítják. Hegyeshalom felé a kamionokat a leálló sávra terelik, a személyautókat sávelhúzással az ellenkező oldal belső sávjára irányították át. A Budapest felé vezető oldalon a járművek a külső- és a leálló sávot használhatják, így mindkét irányban két sáv járható.

 

Az M15-ös autóút bővítési munkái miatt az M1-es autópályán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon a 165-ös km-nél az M15-ös autóúti csomópont kihajtóágát lezárták. Így Rajka felé nem lehet lehajtani, kerülni a 168-as km-nél lévő Hegyeshalom-kelet csomóponton keresztül a 101-es főút- 1-es főút- M15-ös autóút útvonalon lehet!

 

Az M5-ös autópályán

- a hétvégéig az elválasztó sáv növényzetét gondozzák a Röszke felé vezető oldalon Gyál és Ócsa között. A 22-es és a 29-es km között a belső sávot lezárták, a forgalmat sávelhúzással a külső és a leálló sávra terelik.

- Röszke felé Újhartyán és Örkény, a 43-as és 55-ös km között a koradélutáni órákig több helyszínen is javítják a sérült szalagkorlátot, az aktuális munkaterület mellett csak egy sáv járható.

- az örkényi csomópont közelében Röszke felé az 51-52-es km között burkolatjavítás miatt a külső sávot elkerítik.

(Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

 

Felújítják az M7-es autópályát Siófok térségében, a 96-os és a 104-es km között.  A Letenye felé haladókat sávelhúzással az ellenkező, Budapest felé vezető oldal belső sávjára terelik. Így Letenye felé egy sávon, Budapest irányába pedig két sávon haladhat a forgalom.

A terelés miatt a Letenye felé haladók a 98-as km-nél lévő Siófok-kelet csomópontban nem tudnak lehajtani, ott a felhajtás sem lehetséges. (A főváros felé a csomópontban a fel- és a lehajtás is lehetséges.)

 

Az M60-as autópályán, Pécsudvard térségében a 26-28-as km között hídépítési munkák miatt mindkét oldalon sávzárásra kell számítani.

 

 

Az M2-es autóúton a 17-es és a 22-es km között Budapest felé két sáv járható, Vác irányába pedig egy sávon lehet autózni.

A 22-es és a 29-es km között már az új felújított, Budapest felé vezető oldalon halad a kétirányú a forgalom.

A 29-es és a 38-as km között továbbra is mindkét oldalon útszűkületre kell számítani.

 

Az M15-ös autóúton,

- a 6-os és a 9-es km között mindkét irány forgalmát a már újonnan kiépített útpályára terelték át. A régi szakaszt lezárták a forgalom elől.

- A rajkai határ felé vezető oldalon, építési munka miatt a 13-as km-nél a forgalmat az ellenkező, M1-es autópálya felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

- Szintén a határ felé vezető oldalon a 14-es km-nél lévő csomópont kihajtó ágát lezárták, emiatt nem lehet Rajka település felé lehajtani. A terelő utat táblákkal jelzik.

 

Egyirányúsították az 1-es főutat Győrben, a Likócsi körforgalom és az Ipar utca között. A belváros felé haladókat a Szent Vid utca – Pesti út útvonalra terelik, a Budapest felé haladók pedig továbbra is az 1-es főutat használhatják. 

 

A 2-es főúton Dunakeszi közelében a 21-es km-nél útépítők dolgoznak, mindkét irányban útszűkületen kell áthajtani. 

 

A 4-es főúton,

- a Pilis és Cegléd közé eső szakaszon (52-86 km) az M4-es autópálya építéséhez kapcsolódó munkák miatt mindkét irányban sebességkorlátozás van érvényben. Több szakaszon sávelhúzással terelik a forgalmat.

- Cegléd térségében, a 70-es és a 76-os km között építési munka miatt a Szolnok felé haladókat átterelték az ellenkező, Budapest felé vezető oldalra, ahol irányonként egy-egy sávon lehet autózni.

 

Forgalomterelésre készüljenek a 7-es főúton, Letenyénél. A Mura híd felújítása miatt a 7-es főúti határátkelőhelyet és a hidat is lezárták, a forgalmat az M7-es autópályára terelik. A terelőutat sárga táblák jelzik.

 

A 21-es főúton, Nógrád megyében Tar, Mátraverebély, Bátonyterenye térségében a 35-ös és a 48-as km között sávszűkítések és sebességkorlátozások miatt kell csökkenteni a sebességet.

 

A 24-es főúton, Parád belterületén a 28-as km-nél gázvezetéket kötnek be, a Recsk felé haladók útfelbontásra készüljenek!

 

A 25-ös főúton, Sajópüspökinél a 79-es km-nél felújítják a Sajó-hidat. A forgalmat egy ideiglenesen megépített hídra terelik, ahol csak egy sávon, jelzőlámpás irányítással haladhat a forgalom.

 

A 27-es főúton,

- Edelény belterületén a 9-11-es km között kerékpárút építése miatt félpályás korlátozásra kell számítani.

- a 15-ös km-nél lévő szendrőládi Bódva-hidat javítják. Félpályás lezárás mellett dolgoznak.

 

A 33-as főúton Poroszló és Tiszafüred között kerékpárutat építenek, több szakaszon a fél útpályát lezárták, jelzőőrök irányítják a járműveket, de a Tisza-hídon jelzőlámpa is irányítja forgalmat.

 

A 44-es főutat Kondoros és Békéscsaba között a 101-es km-nél az M44-es építéséhez kapcsolódó munka miatt továbbra is zárva tartják. A forgalmat a 44-es főúttal párhuzamos szervíz útra terelik.

 

A 47-es főúton a 91-es km-nél lévő Körösladányi Sebes-Körös hidat, valamint a 101-es km-nél lévő Köröstarcsai Kettős Körös-hidat karbantartási munka miatt mindkét helyen félszélességben lezárták.

 

A 48-as főúton, Debrecen és Vámospércs között felújítási munka miatt a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

 

Az 51-es főúton,

- Dunaharaszti közelében a 15-ös és a 16-os km között csomópontot építenek. A munka újabb építési üteméhez érkezett, emiatt megváltozott a forgalmi rend! A járművek a munkaterülettel párhuzamos kiépített terelőúton haladhatnak!

- Baján a 159-es és a 160-as km között építési munka miatt mindkét irányban sávelhúzással halad a forgalom.

 

Az 55-ös főúton, Szeged és Mórahalom között több szakaszon javítják a burkolatot. 7.00-tól 17.00-ig a fél útpályát lezárják, jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 61-es főúton, Pincehely belterületén a Kapos-híd műszaki állapota miatt a fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Fontos tudnivaló, hogy a hídon 16 tonna súlykorlátozást vezettek be, így az ennél nehezebb tehergépjárműveknek terelőutat jelöltek ki az M7-es autópálya felé. Az autópálya felújítása során a 98-as km-nél lévő Siófok-kelet csomópontban nem lehet felhajtani Letenye irányába. Igy a 61-es főúton a Simontornya irányába terelt tehergépjárművek a 71-es főúti Balatonvilágosi csomópontnál tudnak Letenye felé felhajtani az autópályára.

 

A 66-os főúton, Pécs kivezető szakaszán az 1-es km-nél építési munka miatt 8.00-tól 16.00-ig az Árpádtető felé haladók sávlezárásra számítsanak.

 

A 68-as főúton, Csokonyavisontánál a 15-ös km-nél közművezetéket javítanak, a fél útpályát lezárták.

 

A 76-os főúton, Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél sávlezárásra kell számítani, mert a burkolatot javítják. Egy rövid szakaszon a forgalmat helyben kiépített terelőútra irányították át.

 

A 77-es főúton, Nagyvázsonynál a közlekedésre veszélyes fákat vágják ki, 8.00-tól 17.00-ig több alkalommal 5-10 percre megállíthatják a forgalmat.

 

Csornán, a 85-ös, a 86-os főút átkelési szakaszán, valamint a Barbacsra vezető úton 20 tonna súlykorlátozást vezettek be! A 20 tonnánál nehezebb tehergépjárművek az újonnan megépített M85-ös autóút vagy az M86-os autóút felé kerülhetnek!

 

A 86-os főúton, Zalalövő belterületén, a 28-as és a 34-es km között az útmenti rézsű megcsúszott, emiatt a fél útpályát lezárták.

Bősárkány átkelési szakaszán csatornát kötnek be. A 158-as és a 160-as km között a fél útpályát lezárták.

 

A balatoni komp már a tavaszi menetrend szerint közlekedik. Szántód révből 18.40 percig jár, Tihany révből pedig 19.00 óráig, 40 percenként szállítja a járműveket.

 

A Tiszán Nagyrév és Tiszabög között továbbra sincs átkelés.

Mindszent és Baks között műszaki okok miatt várhatóan két hétig szünetel az átkelés!

Összeállította: Szekeres Ákos