Út- és látási viszonyok a közutakon

Útállapot, időjárás-jelentések, előrejelzések. Az adatok naponta többször, meghatározott időközönként frissítésre kerülnek.

 

Útállapot és időjárás 2020.11.28-án 05.15-kor

Országszerte borult, felhős az idő, Tamási és Baja térségében szemerkél az eső, Békéscsaba térségében havas eső esik. A gyorsforgalmi, valamint a fő-és mellékutak a korábbi csapadék és preventív védekezés nyomán szinte mindenütt vizes-nedvesek, sónedvesek.
A nyugati és az északi országrészben ködös-párás az idő, Lenti és Fertőszentmiklós térségében csak közepesek a látási viszonyok, 100-300 m közötti a belátható útszakasz hossza. Körmend, Tatabánya, Szentendre és Salgótarján térségében ködfoltokat jeleztek, Baranya, Fejér és Jász-Nagykun-Szolnok megye térségében is párás a levegő.
Általában szélcsend van, elvétve gyenge a légmozgás.
A hőmérséklet -3 és +2 C fok között változik, a leghidegebb értékeket a Bakony térségében és az északi országrészben mérték.

* * *

Folttérképek ITT jelennek meg.

* * *

 

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.11.28. szombat éjfélig

Az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási esemény nem várható. Ugyanakkor helyenként szitálás, főként a hegyvidéki tájakon sűrű köd, ónos szitálás, szemcsés hó előfordulhat. Szombaton az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön általában lepel-2cm hó hullhat.

2020.11.27. 20:47 Országos Meteorológiai Szolgálat