Út- és látási viszonyok a közutakon

Útállapot- és időjárás-jelentések, előrejelzések. Az adatokat naponta többször, meghatározott időközönként frissítjük.

Útállapot, időjárás 2020. február 20-án 22.15-kor

A nyugati országrészben túlnyomóan borult, másutt derült, csapadékmentes az idő.
A gyorsforgalmi utak, valamint a fő- és mellékutak burkolata jellemzően száraz, Hajdú-Bihar megyében a korábbi gyenge eső nyomán vizes-nedves, illetve felszáradóban van.
A látási viszonyok mindenhol jók.
A nyugati országrészben helyenként gyenge a légmozgás, másutt szélcsendes az idő.
A hőmérséklet -4 és +7 C fok közötti, a legmagasabb értékeket a Nyugat-Dunántúlon mérték, másutt már jellemzően negatív tartományban van a hőmérséklet.

* * *

Folttérképek ITT jelennek meg.

* * *

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.02.21. péntek éjfélig

Csütörtökön kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Pénteken egy hidegfront érkezik, melynek hatására az északnyugati irányba forduló szelet a reggeli óráktól kezdve - az északkeleti tájak kivételével - egyre többfelé kísérhetik erős, az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben viharos széllökések is (síkvidéken jellemzően 70-85 km/h, magasabban fekvő területeken jellemzően 80-90 km/h). A késő délutáni óráktól kezdve fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Megjegyzés: Előttünk álló éjszaka a keleti, északkeleti országrészben (nem tartós) köd, helyenként sűrű köd képződhet. A péntek délelőtti órákban a hidegfront csapadékzónájához kapcsolódóan az Északi-középhegység tágabb térségében havas eső, hó is hullhat, azonban megmaradó hóra (1-3 cm) csupán a térség magasabban fekvő hegyvidéki területein lehet számítani.

2020.02.20. 22:27 Országos Meteorológiai Szolgálat