Út- és látási viszonyok a közutakon

Útállapot- és időjárás-jelentések, előrejelzések. Az adatokat naponta többször, meghatározott időközönként frissítjük.

Útállapot, időjárás 2020. január 20-án 05.10-kor

A csapadék szinte mindenütt megszűnt, már csak Győr-Moson-Sopron megyében szemerkél elszórtan az eső. Az ország többi részén borult, felhős, foltokban ködös az idő.
A gyorsforgalmi, valamint a fő-és mellékutak burkolata a kiszórt sótól mindenütt nedves, de Harkány térségében jeges alsóbbrendű útszakaszokra is számítani kell. Száraz, vagy felszáradóban lévő burkolatot csak Pest és Nógrád megye északi részeiről, valamint Debrecen környékéről jeleztek.
Ködfoltok nehezítik a közlekedést Komárom-Esztergom és Pest megye északi részén, Monor térségében, a kecskeméti mérnökség területén, valamint Heves megyében, ahol a látótávolság 100 és 300 méter közé is csökkenhet. Az ország többi részén jók a látási viszonyok, csak elszórtan jeleztek párásságot.
Jellemzően szélcsend van, a Nyugat-Dunántúlon viszont időszakosan megélénkül a szél.
A hőmérséklet -3 és +1 fok között változik, az enyhébb értékeket a nyugati határ mentén és Tiszafüred térségében mérték.

* * *

Folttérképek ITT jelennek meg.

* * *

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.01.20. hétfő éjfélig

HAVAZÁS: A hajnali órákig főként a Dunántúl északi felén várható további változó intenzitású havazás (1-2 cm), de a Dunántúl nyugati részén havas eső, eső lehet a jellemző csapadékforma. Emellett az országban továbbra is többfelé előfordulhat hószállingózás, illetve ónos szitálás. Reggelre mindenütt megszűnik a csapadék, viszont a ködös tájakon ködszitálás, ónos szitálás még kialakulhat.

KÖD: Főként az Északi-középhegység térségében és északkeleten alakulhat ki az éjszaka folyamán párásság, illetve köd. Helyenként sűrű (zúzmarás) ködfoltok is képződhetnek. A ködös területeken reggel fokozatosan javulnak majd a látási viszonyok.

2020.01.19. 22:22 Országos Meteorológiai Szolgálat