Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események.

Az országos gyorsforgalmi- és főúthálózaton történt, a közlekedést jelentősen befolyásoló balesetről nem érkezett információ.

                                                                                                 ***     

Szinte az egész ország területén fagypont alatti a hőmérséklet. Az elmúlt napok ködös időjárása következtében a fák ágaira fagyott zúzmara súlyától azok letöredezhetnek és az útburkolatra kerülhetnek. Az autósoknak érdemes fokozott óvatossággal vezetniük.                                                                                   

A Tisza felső szakaszán Tiszadob és Tiszalúc között az alacsony vízállás miatt nem jár a komp.
A folyó középső szakaszán Nagyrév és Tiszabög között, valamint a Vezseny és Martfű között közlekedő komp műszaki ok miatt nem jár.
Az alsó szakaszon Csongrád és Csépa között továbbra is bizonytalan a kompközlekedés. Érdemes a 451-es főúti Tisza híd felé kerülni.

A 2019-es évre megváltott országos és megyei éves úthasználati jogosultságok 2020. január 31-én éjfélig érvényesek. Az úthasználati jogosultságokat személyesen és digitális felületeken is meg lehet váltani változatlan áron. Fontos tudnivaló, hogy a 2020-ra szóló e-matricák érvényességi ideje nem a vásárlás időpontjától, hanem 2020. január 1-től 2021. január 31-ig tart.  (Forrás: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.)