Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események, közlekedési hírek.

Az M0-s autóút déli szektorában, Dunaharaszti térségében az M1-es autópálya irányába az 5-ös főúti csomóponttól lelassul a haladás, 10-15 perc a menetidő többlet. Az M5-ös autópálya felé jó tempóban lehet haladni.
Az északi szektorban, a Megyeri hídtól a 11-es főútig a 74-es és a 77-es km között szakaszosan torlódik a forgalom.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé a 43-as jelű Óbarok pihenőt lezárták.

A 443-as főúton, Gyomaendrőd és Szarvas település között a 6-os km-nél egy teherautó felborult. A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták.

A 2-es főúton, Vác és Szendehely között a 42-es km-nél korábban egy nyerges vontató felborult. A helyszínelés és a félpályás korlátozás megszűnt, a jármű műszaki mentése délelőtt várható.

***

A Pest megyei Albertirsán, megváltozott a forgalmi rend a 4-es főutat és a 40-es főutat összekötő Szentmártoni úton. Onnan jelenleg nem lehet felhajtani a 4-es főútra sem Ceglédbercel felé, sem Pilis irányába. Kerülni a 4-es főútra, a 405-ös főúton valamint a Tápióbicskére vezető összekötőúton keresztül lehet.

Újabb burkolat felújítási munka kezdődött az M5-ös autópályán a Budapest felé vezető oldalon a 90-es km-nél. A külső sávot, illetve az autós pihenőt is lezárták. Csak a belső sávon lehet haladni.
A közeli 91-es km-nél, a Kecskemét-dél csomópontban mindkét irányban továbbra is zárva tartják az 54-es főúti csomópont le- és felhajtó ágát. A kerülőút Budapest felől a Kecskemét-észak csomóponton keresztül a 445-ös főút felé vezet. A Röszke irányából érkezők pedig a Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül az 5-ös főút felé tudnak kerülni.

Az M7-es autópályán a Letenye felé vezető oldalon a balatonvilágosi szakaszon burkolatfelújítási munka zajlik. A 90-es és a 96-os km között a forgalmat a Budapest felé vezető oldal belső sávjára terelik át, mellette a főváros felé haladókat a külső- és a leálló sávra irányítják.