Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események.

Továbbra is gyenge a forgalom, a gyorsforgalmi utakon és az országos közúthálózaton is kevesen közlekednek.

Az M5-ös autópályán Budapest felé, a 151-es km-nél lévő Szatymazi pihenőhely közelében két kamion ütközött össze. A külső sávot lezárták, nincs torlódás.

Pest megyében, Galgamácsa és Iklad között az 51-es km-nél egy személyautó árokba hajtott. Teljes útzár mellett helyszínelnek. A járműveket visszafordítják.


Az M43-as autópályán a magyar-román határon Csanádpalotánál, az átkelő kilépő oldalán Románia felé a kamiontorlódás a leálló sávon jelenleg 3 km-es. A személyforgalomban nincs fennakadás.

Szolnok déli elkerülőjén, a 4-es főút és a 442-es főút csomópontjában aszfaltozási munkák miatt lezártak egy csomóponti ágat. Így a 4-es főúton a Szent István Tisza-híd felől érkezők a Kertész úti csomópontban nem tudnak a főútról lehajtani. A városközpontot, Szandaszőlős városrészt, valamint a déli agglomeráció településeit az elkerülő úton továbbhaladva a 4-es főúti turbó körforgalmú csomópont - Debreceni út – Kertész út (ún. helikopteres körforgalom) útvonalon lehet megközelíteni. A terelőutat sárga táblák jelzik.

A Dunakanyarban a Visegrád-Nagymaros közötti kompközlekedés április 6-tól a vészhelyzet kapcsán jelentkező forgalomcsökkenés miatt átmenetileg szünetel.

 

                                                                                                * * *

A Szlovák Köztársaság 2020. március 27-én azonnali hatállyal elrendelte, hogy valamennyi, Magyarországgal határos határátkelőhelyén csak olyan tehergépjárműveknek engedélyezi az átlépést, ami élelmiszert, egészségügyi ellátást, humanitárius segélyt, vagy élő állatot szállít, olvasható a rendőrség oldalán.

***

A jó időben eljuttatott, pontos információ nemcsak a forgalmi dugók elkerüléséhez és a környezetszennyezés csökkentéséhez járul hozzá, hanem egyben a közlekedési morál javulását is elősegíti, csökkentve ezzel a „stresszes” közlekedési szituációk kialakulását.
Az alábbi kérdőíves felmérés célja megtudni, hogy az utazás megkezdése előtt és/vagy közben kapott közlekedési információk milyen hatással vannak a közlekedési morálra, az utazók viselkedésére. Kérjük, szánjon rá 5 percet, és kitöltésével segítse munkánkat, az alábbi linkre kattintva:

https://forms.gle/s25F8m5VAKJznvZs7

***

A járvánnyal kapcsolatos hatósági intézkedésekről, egyéb hiteles és naprakész információkért a magyar kormány által üzemeltetett https://koronavirus.gov.hu/ oldalt keresse fel.

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben elrendelt határellenőrzésekkel, illetve határátkelő lezárásokkal kapcsolatos legfrissebb információkért kérjük, hogy a rendőrség hivatalos oldalát keressék fel az alábbi hivatkozásokon:

http://www.police.hu/

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo

A kamionstop hétvégi feloldásával kapcsolatos aktuális információkért az ITM honlapját keresse fel az alábbi linken: https://www.kormany.hu/hu/innovacios-es-technologiai-miniszterium/kozlekedespolitikaert-felelos-allamtitkar/hirek

A környező országokban a járvánnyal kapcsolatban elrendelt korlátozásokról, egyéb utazási tanácsokkal kapcsolatban kérjük, hogy a Konzuli Szolgálat hivatalos oldaláról tájékozódjon:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Áruszállítással kapcsolatos további hasznos információkért a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének honlapját keresse fel.

Az EU összesítőjét a közlekedési korlátozásokról ide kattintva tudja megnyitni.