Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események, közlekedési hírek.

A 13-as főúton, Csém közelében a 6-os km-nél egy személyautó lakóautóval ütközött össze. Félpályás lezárás mellett helyszínelnek.

 

A 24-es főúton, Eger külterületén a 60-as km-nél két személyautó ütközött össze, a helyszínelést félpályás lezárás mellett végzik.

Az M0-s autóút déli szakaszán, az M5-ös autópálya felé Diósdtól lelassul a haladás, a terelt szakaszon az erős teherforgalom miatt 20-30 perces menetidő növekedéssel számoljanak.

Hegyeshalomnál az M1-es autópálya határátkelőnél mindkét irányba folyamatos az átkelés.* * * 

Szeptember végéig lezárták az M0-s autóút déli szektorán, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a 19-es km-nél levő szigetszentmiklósi csomópont le- és felhajtó ágát, ezért a Csepeli útról és Szigetszentmiklós felől nem lehet fel- és lehajtani az M1-es irányába. Aki csúcsforgalmú időszakban közlekedik az M0-s autóúton az M1-es autópálya irányából Csepel felé, az lehetőleg a 19-es jelű szigetszentmiklósi csomópontban térjen le az autóútról a Csepeli útra. Ezzel csökkenthető a halásztelki csomóponton áthaladó forgalom. A lezárás idejére a közeli 16-os km-nél lévő halásztelki csomópont használható, ezt sárga táblák is jelzik. A reggeli és délutáni órákban a környéken autózók jelentős menetidő növekedéssel számoljanak!

* * *

Indulás előtt: Útinform szolgálatunk diszpécserei 0-24 órában fogadják hívásukat a +36-1-336-2400-s telefonszámon, ezen kívül a www.utinform.hu-n is számos hasznos információt találhatnak. Ha Budapesten belül indulnak útnak, a BKK Infó segítségét kérhetik, elérhetőségeiket megtalálják a www.bkkinfo.hu oldalon, illetve a BKK Infó mobil applikációt is igénybe vehetik. Tervezzék még optimális útvonalukat még mielőtt útra kelnek, induljanak el időben!

Ha már úton vannak: ha tehetik, használjanak autós navigációs applikációkat. A WAZE és a Google Maps iOS és Android készülékekre is elérhető. Mindkét alkalmazás hasznos segítséget nyújthat.