Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

2017.08.18.

Összeállította: Herbszt Rita

 

Az M0-s autóút déli szakaszán, a törökbálinti bevásárlóközpont és az M7-es autópálya között a 3-as km-nél korábban megrongálódott a burkolat, emiatt a két szélső sávot lezárták.

 

Az M3-as autópályán a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a káli szakaszon a 103-as és a 107-es km között burkolatot javítanak. 12.00 óráig csak egy sáv járható, torlódásra készüljenek!

- A Budapest felé vezető oldalon, a bagi szakaszon hasonló munka miatt a déli órákig egy sávon lehet haladni, ott is torlódásra készüljenek.

 

Az M4-es autóút Vecsés-Üllő elkerülő szakaszáról az M0-s autóútra csak az M3-as felé lehet felhajtani, az M5-ös autópálya felé nem, mert a csomóponti ágakat javítják. Az M5-ös felé tartók az M0-s autóúton az ecseri csomópontban tudnak visszafordulni.

 

Az M5-ös autópályán a kecskeméti elkerülő szakaszon a 445-ös főút csatlakozásánál hidat építenek. A 79-es és a 81-es km között mindkét oldalon lezárták a belső sávot.

- Kecskemét elkerülő szakaszán, valamint Kiskunfélegyháza térségében növényzetgondozás miatt mindkét irányban sávlezárásra számítsanak.

Kistelek és Röszke között szintén az elválasztó sáv növényzetét gondozzák, a határ felé haladók sávlezárásra készüljenek az esti órákig.

(Forrás: A-WAY-ITE Zrt.)

 

Az M8-as autópályán a Pentele Duna-hídon az 51-es főút felé vezető oldalon a 79-es km-nél dilatációs hiba miatt csak a belső sáv járható.

 

Az M31-es autópályán az M0-s autóút felé vezető oldalon dilatációs hiba miatt lezárták a külső sávot a 6-os km-nél.

 

Az 1-es főutat Mosonmagyaróvár átkelési szakaszán a 161-es km-ben kulturális rendezvény miatt hétfőn 20.00 óráig lezárták. A forgalmat mellékutakra terelik.

 

A 2-es főúton Rétság és Nagyoroszi között a burkolat repedéseit öntik ki. Több szakaszon a fél útpályát lezárják, napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 4-es főúton Albertirsa és Ceglédbercel között a Debrecen felé vezető két sávot építési munka miatt lezárták. A főváros felé vezető oldalon kétirányú a forgalom.

- 316-os km-nél Kisvárda elkerülő szakaszán csomópontépítés miatt a fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

A 8-as főúton Inota közelében a 24-es km-nél csomópontot építenek. A sávelhúzásos terelésnél irányonkénti egy-egy sáv járható.

- Várpalota és Öskü között útépítés miatt a négy sávból kettőt lezártak, irányonként csak egy-egy sáv szabad.

 

A 21-es főúton Mátraszőlősnél körforgalmú csomópontot építenek. A 32-es km-nél a forgalmat terelőútra irányították.

- Bátonyterenye és Salgótarján között, burkolatjavítás miatt félpályás lezárásokra kell számítani napközben.

 

A 22-es főúton Ipolyszög és Balassagyarmat között burkolathibákat javítanak. Napközben sávlezárásra kell számítani.

 

A 25-ös főúton Eger déli részén átépítik a 11-es km-nél lévő csomópontot. Mindkét irányban lezárták a külső sávot, ezért nem lehet Egerszalók, illetve Andornaktálya irányába elkanyarodni. A főúton a belső sáv járható, jelzőlámpás irányítással.

- Eger átkelési szakaszán, a 13-as km-nél csőtörés miatt lezárták a Szarvaskő felé vezető külső sávot.

 

A 26-os főúton a 30-as km-ben lévő Vadnai Sajó-hídon karbantartási munka miatt a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

A 33-as főúton Tiszafüred térségében aszfaltoznak, munkaidőben több helyen a fél útpályát lezárják és jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 34-es főúton Tiszaörsnél, a 13-as és a 18-as km között felmarják, és újra aszfaltozzák a burkolatot. A félpályás lezárásnál napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 40-es főúton Abony és Szolnok között a padkát rendezik. 8.00 órától 15.00 óráig a fél útpályát lezárják és jelzőőrök irányítják a járműveket.

 

A 43-as főúton Szeged bevezető szakaszán, az 1-es km-nél portáltálát építenek, sávlezárás mellett dolgoznak.

 

A 47-es főúton Debrecen és Mikepércs között a 7-es km-nél a 481-es főút új csomópontját építik. A fél útpályát lezárták, jelzőőrök irányítják a forgalmat.

- Székkutas és Hódmezővásárhely között a 193-as km-nél csomópontot építenek. Lezárták a fél útpályát. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

- Hódmezővásárhelyen az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kapcsolódó rendezvénysorozat miatt lezárták a47-es főút Jókai út és Petőfi út közötti szakaszát. A forgalmat önkormányzati utakra terelik.

- Algyőnél a 213-as km-ben mindkét oldalon sávzárásra kell számítani építési munkák miatt.

 

A 49-es főúton Győrteleknél a 27-es km-ben csatornáznak, a fél útpályát lezárták. Napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

Az 55-ös főúton Ásotthalom térségében a 27-es és 41-es km között több szakaszon végeznek burkolat-megerősítést. Napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

Az 57-es főúton Lánycsók és Szajk között az M6-os autópálya csomóponti hídjának tartószerkezete korábban megrongálódott. A 8-as km-nél sávlezárásra kell számítani.

 

A 61-es főúton Nagykanizsánál a 190-es km-ben beszakadt a burkolat, a helyreállítási munka végéig a fél útpályát lezárták.

 

A 62-es főúton Szabadegyháza közelében, a 21-es km-nél építési munka miatt lezárták a fél útpályát, jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

A 74-es főúton Bocskánál és Zalaszentbalázsnál csatornázás miatt több szakaszon felbontották a burkolatot. Sávlezárásra kell számítani.

 

A 81-es főúton Bakonysárkánynál a 36-os és 40-es km között, valamint Kisbérnél a 45-ös km-nél burkolatot javítanak, a fél útpályát lezárták.

 

A 87-es főúton Szombathelynél a 28-as km-ben felújítják a vasúti átjárót. A forgalmat a főúttal párhuzamos terelőútra irányították.

 

A 811-es főúton Felcsútnál a 39-es km-ben körforgalmú csomópontot alakítanak ki. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

Pest megyében, Ráckevén az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan hétfő éjfélig lezárták a Kiskunlacházára vezető út egy szakaszát. A forgalmat mellékutakra terelik.

 

Az ünnepi kamiontilalom ezen a hétvégén (augusztus 19-20.) szombaton 15.00 órától vasárnap 22.00 óráig lesz érvényben.

A külföldről hazatérő 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig a tilalom idején is közlekedhetnek!