Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

Az M0-ás autóúton az M1-es autópálya felé a 13-as km-nél dilatációs szerkezetet javítanak a 6-os főúti csomópont közelében. 8.00 órától a külső sáv zárása mellett dolgoznak, napközben torlódásra kell számítani.

Az M1-es autópályán:

 • Zsámbék és Tatabánya között mindkét irányban több helyen is 80 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be a külső sávban kialakult burkolathibák miatt.
 • Hegyeshalom felé, Bicske és Tatabánya között három hosszabb szakaszon, a 39-es és 42-es km között, a 44-es és 48-as km között, illetve az 50-es és 52-es km között a belső sávba terelik a járműveket.
 • Budapest felé a 42-es és 39-es km között a külső, míg a 35-ös km-nél a kapaszkodósávot kerítették el a forgalom elől. A 44-es és 52-es km-nél a műszaki sávot zárták le.

Az M2-es autóúton:

 • a 22-es és a 38-as km között mindkét oldalon leszűkítették a sávokat, ezért Dunakeszi és Vác között 60-as sebességkorlátozást vezettek be és előzni sem szabad.
 • Gödnél a 27-es és a 29-es km között a Budapest felé vezető sávokat lezárták, a forgalom a Vác felé vezető oldalon, irányonként egy sávon halad.

Az M5-ös autópályán a Kecskemét-Dél és Kecskemét-Észak csomópontok közti szakaszon hídépítési munkálatokat végeznek. Március 24-én tervezetten reggel 10.00 óra és este 22.00 óra között a Budapest felé vezető oldalt a 90-es és 73-as km között lezárják. A terelés kiépítését reggel 8.00 órakor kezdik meg, a terelőutat sárga táblák jelzik. (54 sz. főút – 44 sz. főút – 445 sz. főút – 5 sz. főút.) A lezárás ideje alatt a Kecskemét-Nyugat csomópontból tehergépjárművel nem lehet kihajtani Kecskemét irányába.  

(Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

Az M7-es autópályán:

 • a Letenye felé vezető oldalon, a Kőröshegyi völgyhídon javítják a burkolatot. A 120-as és a 123-as km között a külső sávot lezárták.
 • Távolabb, a Fonyód csomópont közelében, a 152-es km-nél burkolathiba miatt szintén lezárták a külső sávot.
 • A Budapest felé vezető oldalon Zalakomár térségében, a 196-os km-nél lévő hídnál meghibásodott a dilatációs szerkezet. A külső sávot elkerítették a forgalom elől.

 Az M15-ös autóút bővítése során Rajka felé a 3-as és 5-ös km között szalagkorlátot építenek. 60-as sebességkorlátozásra és sávelhúzásra számítsanak az arra közlekedők.

Az M30-as autópályán:

 • Miskolc elkerülő szakaszán, a 27-es és a 29-es km között burkolathiba miatt a Miskolc/Felsőzsolca végcsomópont felé vezető oldalon csak a belső sáv járható.
 • A Miskolc felé vezető oldalon Hejőkeresztúr közelében a 9-es és a 10-es km között a burkolatot javítják, a külső sávot lezárták.
 • Az ellenkező oldalon az M3-as autópálya felé a 11-es km-nél burkolathiba miatt a belső sávot kerítették el a forgalom elől.

Az 1-es főúton Győrött, a 124-es és a 123-as km között kátyúznak. A kétszer kétsávos szakaszon a Gönyű felé haladók sávlezárásra számítsanak.

A 4-es főúton Albertirsa és Ceglédbercel között, a főváros felé vezető két sávot az 56-os és 60-as km között útépítés miatt lezárták. A Debrecen felé vezető oldalon kétirányú a forgalom.

A 6-os főúton:

 • Dunakömlőd és Paks között a 107-es km-nél korábban megcsúszott az út menti löszfal. Továbbra is csak egy sávon, jelzőlámpás irányítással engedik a forgalmat.
 • Mecseknádasd és Pécsvárad között a 174-es km-nél hídkarbantartás miatt lezárták a fél útpályát. Jelzőlámpa irányítja a járműveket.
 • A 177-es km-nél Zengővárkony határában leszakadt a rézsű. Az arra közlekedők sávzárásra, sebességkorlátozásra számíthatnak.
 • Pécsett a Zsolnay Vilmos utcában a 195-ös km-nél csatornaépítés, a 201-es km-nél a Makay István úton egy korábban megrongálódott aknafedlap, kissé távolabb a 202-es km-ben fenntartási munka miatt kell sávzárásra számítani.

A 21-es főúton:

 • Hatvan és Bátonyterenye között szélesítik az útpályát. A 9-es és 3-as km között két helyen is sávelhúzásos tereléssel vezetik át a Bátonyterenye felé közlekedő járműveket az elkészült, Hatvan felé vezető oldalra. Ezen kívül is több helyen kell útszűkületre és sebességkorlátozásra számítani.
 • Jobbágyi és Pásztó között a 24-es km-nél vadátjáró hidat építenek, a kétszer két sávos szakaszon mindkét oldalon lezárták a külső sávot.

Rallyverseny miatt a hétvégén időszakosan több útszakasz forgalmát is korlátozzák Eger környékén. Szombaton lezárják a 24-es főúton (a 43-as és 53-as km között) a Sirok és Egerbakta közti útvonalat, a 25-ös főúton (a 27-es és 33-as km között) a mónosbéli elágazó és egerbocsi elágazó közti szakaszt, továbbá az Egerbocs bekötő utat és az Egerbakta-Pétervására összekötő út bátori elágazó és pétervásárai elágazó közti szakaszát. A kijelölt terelőutat táblák jelzik.    

A 31-es főúton, Szentmártonkátán, az 57-es km-nél közműjavítás miatt a fél útpályát lezárták.

A 39-es főúton, Gibártnál az 5-ös km-nél megcsúszott a rézsű, félpályás lezárásra kell számítani.

A 62-es főúton Szabadegyházánál az ipartelep elkerülő útját építik. A 19-es és 21-es km között jelzőlámpás irányításra, illetve félpályás terelésre kell számítani.

Balatonrendesen futóverseny miatt forgalomkorlátozásra és rendőri irányításra kell számítani a 71-es főút 69-es és 70-es km közti szakaszán.

Lenti határában megerősítik a Kerka-hidat. A 75-ös főút 62-es és 63-as km között a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányít.

A 81-es főúton:

 • Kisbérnél, a 47-es km-ben átereszt építenek. A félpályás lezárásnál jelzőtábla mutatja az áthaladási elsőbbséget.
 • Mór és Bakonysárkány között a 27-es és a 36-os km között burkolatot javítanak. Félpályás lezárásra, jelzőőrös irányításra és mart felületre kell készülni.

Győrött a Baross Gábor úton (82-es főút) a 75-ös km-nél közművezetéket fektetnek le. A főutat lezárták, a forgalmat a Bartók Béla út felé terelik.

A 83-as főúton Ménfőcsanaknál az ipari park déli csomópontját építik, a 70-es km-nél irányonként egy-egy sáv járható.

A 87-es főút Szombathelyt elkerülő szakaszán a 28-as km-nél, a Csepregre vezető út csomópontját átépítik. Az aszfaltozási munka miatt a fél útpályát lezárták. Nappal jelzőőrök, éjjel jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

A 471-es főúton a Hajdúsámson elkerülő út építéséhez kapcsolódó munkák miatt a 7-es és a 15-ös km között irányonként váltakozva haladhatnak a járművek.

A Nagyoroszi-Dejtár összekötő utat sportrendezvény miatt Dejtár és Patak között 9.00 óra és 17.00 óra között lezárják. A rendezvény idején rendőr irányítja a forgalmat.

Az Isaszegi vasúti átjárót este 23:00 órától átépítés miatt az éjszakai órákra lezárják. A terelőutat sárga táblák jelzik.

Polgáron gasztrorendezvény és kirakodóvásár miatt napközben lezárják a Munkácsy utcát. Kerülni önkormányzati utakon lehet.

 

A Tiszán szünetel a kompközlekedés Tiszatardos és Tiszalök között, Tiszaroff és Tiszasüly között, Tiszacsege és Ároktő között, Vezseny és Tiszaföldvár között, valamint Nagyrév és Tiszabög között.

Tiszadob és Tiszalúc között újra jár a komp, Tiszadobnál a pontonhíd viszont továbbra sem üzemel. A folyó alsó szakaszán Csongrádnál már használhatják a pontonhidat.

A Sajón Muhi és Köröm között bizonytalan ideg szünetel a kompátkelés.

A kamiontilalom március 24-én szombaton 22.00 órától március 25-én vasárnap 22.00 óráig lesz érvényben!

Összeállította: Kiglics Tímea