Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

2018.02.20.

Az M0-s autóút déli szakaszán, Törökbálint térségében az M5-ös autópálya felé a 2-es és a 3-as km között javítják a burkolatot. A külső sávot elkerítették a forgalom elől. A középső és a belső sáv járható. A közeli M7-es autópálya csomópontnál a kihajtást nem zavarja a korlátozás!

Az M1-es autópályán, Zsámbék és Tatabánya között a külső sávban kialakult burkolathibák miatt mindkét irányban több szakaszon is 80-as sebességkorlátozás van érvényben. Napközben, ahol javítják a burkolatot, sávzárásra is számítani lehet.

Az M30-as autópályán,

- az M3-as felé Hejőkeresztúr közelében a 10-es és a 12-es km-között burkolathiba miatt a belső sávot lezárták.

- a Miskolcot elkerülő szakaszon a 27-es és a 29-es km között javítják a burkolatot. Szikszó felé a külső sávot lezárták.

Az M2-es autóúton,

- a 22-es és a 38-as km között mindkét oldalon leszűkítették a sávokat, ezért Dunakeszi és Vác között 60-as sebességkorlátozást vezettek be és előzni sem szabad.

- Gödnél a 27-es és a 29-es km között a Budapest felé vezető sávokat lezárták, a forgalom a Vác felé vezető oldalon, irányonként egy sávon halad. A gödi csomópont a terelésbe esik, ott a felhajtás előtt kötelező megállni.

Szélesítik az M70-es autóutat. A 3-as és 7-es km között Tornyiszentmiklós felé 60-as sebességkorlátozás van érvényben.

* * * *

A 3-as főúton, Miskolcon a Csaba vezér úton a Sütő János utca kereszteződésénél javítják a burkolatot. A városközpont felé vezető oldalon lezárták a belső sávot, illetve a csomópontban kikapcsolták a jelzőlámpákat.

A 4-es főúton,

- Albertirsa és Cegléd között a főváros felé vezető oldalon dolgoznak, emiatt a Debrecen felé vezető oldalon az 56-os és a 65-ös km között kétirányú a forgalom.

- Ceglédbercel és Cegléd között két új felüljárót építenek, a 60-as és a 63-as km-nél útszűkület és 40-es sebességkorlátozás van érvényben.

- Kabánál a 190-es km-nél, építési munkák miatt a Püspökladány felé haladók útszűkületre számítsanak.

A 6-os főúton,

- Dunakömlőd és Paks között a 107-es km-nél, ahol korábban megcsúszott az út menti löszfal, a fél útpályát zárva tartják.

- Mecseknádasd és Pécsvárad között, az Apátvarasdi elágazás közelében a 174-es km-nél hídszegélyt javítanak, és kicserélik a védőkorlátot. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja a járműveket.

- Pécsváradon a 177-es km közelében leszakadt a rézsű, sávelhúzásos terelést építettek ki.

- Pécsett, a Makay István úton a 202-es km-nél fenntartási munka miatt a belváros felé a külső sávot lezárták.

A 8-as főúton,

- a 24-es km-nél Inota közelében, a Nádasdladányra vezető út csomópontját építik. A sávelhúzásos terelésnél az irányonkénti két sáv helyett csak egy-egy sáv járható.

- Várpalota és Öskü között útépítés miatt sávzárásra, sávelhúzásos terelésre készüljenek!

A 10-es főúton,

- Piliscsabán, a Fő úton a 26-os km-nél csomópontot építenek. Útszűkületen kell áthajtani, 30-as sebességkorlátozás mellett.

- Süttő és Neszmély között az út menti növényzetet gondozzák. Napközben helyenként a fél útpályát lezárják.

A 11-es főúton, Szentendrén vízvezetéket építenek. A városközpont felé a 19-es km-nél sávzárásra kell számítani.

A 21-es főúton,

- Hatvan és Bátonyterenye között több szakaszon szélesítik az útpályát. Sávszűkítésekre és sebességkorlátozásokra kell számítani.

- Jobbágyi és Pásztó között, a 24-es km-nél vadátjáró hidat építenek. A kétszer két sávos szakaszon mindkét oldalon lezárták a külső sávot.

A 39-es főúton Gibártnál, az 5-ös km-nél korábban megcsúszott a rézsű. A jelzőlámpa egyszerre csak az egyik irányba engedi át a forgalmat.

A 47-es főúton, Berettyóújfalu előtt a 30-as és a 31-es km között az M4-es autóút építése miatt a forgalmat a helyben kiépített ideiglenes, kétirányú terelőútra vezetik, ahol 40-es sebességkorlátozás van érvényben.

Hódmezővásárhelynél a 47-es főút elkerülő szakaszát építik. A 204-es km-nél leszűkített sávokon, sebességkorlátozás mellett halad a forgalom, de napközben jelzőőrös irányításra is számítani lehet.

Az 51-es főúton, Baja átkelési szakaszán a 161-es km-nél közművezetéket kötnek be. A Bátmonostor felé haladók útszűkületre készüljenek.

A 62-es főúton, Szabadegyházánál, az ipartelepi út csomópontját építik. A 21-es km-nél már az új nyomvonalon halad a forgalom, de még útszűkület van érvényben.

A 75-ös főúton, Lenti határában a Kerka-patak hídját javítják. A 63-as km közelében a fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

A 82-es főút

- győri szakaszán, a Szent Imre út és a Szauter Ferenc utca kereszteződésében a körforgalmat átépítik. Útszűkület és sebességkorlátozás van érvényben.

- győri szakaszán lezárták a Baross Gábor utat a Dr. Petz Lajos utca és a Herman Ottó utca között, mert egy korábbi csőtörés miatt megsüllyedt az útburkolat. A forgalmat a Bartók Béla útra irányították át.

A 83-as főúton, Gyirmóton az M1-es autópálya közelében lévő bevásárlóközpont déli csomópontját építik, a 70-es km közelében a négyből csak két sáv járható.

A 86-os főúton, Zalalövő elkerülő szakaszán, a 34-es km-nél lévő vasúti felüljárón a dilatációs szerkezetet javítják, félpályás útlezárás mellett.

Zsámbékon, a 102-es főúton, az élelmiszer boltnál új buszmegállót és a hozzá tartozó buszöblöt alakítják ki. Az 5-ös km-nél útszűkületre és sebességkorlátozásra számítsanak!

A 211-es főúton, Salgótarjánnál a 2-es km közelében, csőtörés miatt a fél útpályát lezárták.

A 311-es főúton, Cegléd előtt a 31-es km-nél csomópontot építenek, útszűkületen kell áthajtani.

Hajdúsámsonnál az elkerülő utat építik. A 471-es főúton a 7-es és a 15-ös km-nél, valamint a Hajdúhadházra vezető úton a 12-es km-nél a fél útpályát lezárták.

Kisvárdán átadták a forgalomnak az új, déli tehermentesítő utat a 4-es főút és a Kisvárdát Anarccsal összekötő út között. Ezzel egy időben Kisvárda és Fényeslitke belterületén 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be.

Tiszakürtön, az M44-es építési munkálatai miatt lezárták a Táncsics Mihály utca egy szakaszát. A forgalmat egy ideiglenesen kialakított terelőútra irányítják.

Cserkeszőlő határában a Cibakházára vezető összekötő utat a 44-es főút és a Tiszakürti elágazás között lezárták, az M44-es építési munkálatai miatt. A forgalmat egy közeli, ideiglenes terelőútra irányítják, ahol váltakozva engedik a járműveket.

* * * *

A balatoni komp a téli menetrend szerint közlekedik. Szántódról 7 órától 17 óráig, Tihanyból pedig 7.15 perctől 17.15 percig óránként szállítja a járműveket. (A menetrendben február 23-án, pénteken lesz változás.)

A Tiszán szünetel a kompközlekedés Tiszatardos-Tiszalök, valamint Tiszaroff-Tiszasüly között.

(A Tiszadobi- és a Csongrádi pontonhíd még nem üzemel, viszont mindkét helyen napkeltétől napnyugtáig jár a komp.)

A Szamoson Olcsvaapáti és Olcsva között a magas vízállás miatt szünetel a kompátkelés.

* * * *

A kamiontilalom ezen a hétvégén (február 24-25.) is szombat este 10 órától vasárnap este 10 óráig lesz érvényben. (A jogszabályban rögzített kivételek mellett a korlátozás nem vonatkozik még a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább Euro 3-as környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre. Ez utóbbi mentesség egészen márciusig tart.)

Összeállította: Horváth Zsolt