Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

2017.05.27.

Összeállította: Szekeres Ákos

Rendezvények:

 

Nyergesújfalun, a 10-es főút belterületi szakaszán a Kossuth Lajos utcában felvonulás miatt félpályás korlátozásra kell számítani 10.00 és 12.00 között.

 

Mátrafüred és a Kékestetői adótorony között futóversenyt rendeznek, ezért a 24-es főutat (6-15 km) és az adótoronyhoz vezető utat lezárják 11.00 és 13.30 között. Kerülni Szurdokpüspöki-Pásztó, illetve Gyöngyös-Abasár-Verpelét-Sirok-Parád irányába lehet.

 

Szegeden, a 43-as főút belterületi szakaszán futóverseny miatt forgalomkorlátozásra, esetenként rendőri irányításra kell számítani 8.00 és 22.00 között.

 

Az 54-es főúton, a 77-es km-ben a hajósi elágazásnál vasárnap éjfélig „Borünnep” rendezvényei miatt megváltozott a forgalmi rend, esetenként rendőri irányításra kell számítani!

 

Tolna megyében a hétvégén Nemzetközi Kerékpárversenyt rendeznek. Emiatt az 56-os főúton, valamint több mellékúton is forgalomkorlátozásra kell számítani.

Ma 13.00-tól 21.00 óráig rendőri irányítás mellett a versenyzők végigkerekeznek a Szekszárd- Őcsény-Decs-Sárpilis-Várdomb-Szekszárd útvonalon.

 

Ma Balatonkenesén triatlon verseny miatt készüljenek időszakos korlátozásra napközben a 71-es főúton. A Balatonakarattyát és Kenesét elkerülő 710-es főutat is lezárják, a forgalmat pedig a 71-es főútra, illetve Balatonakarattyán belül önkormányzati utakra terelik. Terelőút a 71-es főút – 7-es főút – Lepsény – Balatonfőkajár – Csajág – Küngös – Berhida – Vilonya – Királyszentistván – Litér – Balatonfűzfő útvonal.

A 71-es főút Balatonfűzfő és Balatonakarattya közötti szakaszán a nagyon erős hétvégi- és a verseny miatti forgalom, jelentős torlódást okoz majd! Az M7-es autópályán a balatonvilágosi kihajtó előtt is torlódás várható!

 

Nyíracsádon kulturális rendezvény miatt lezárják a Petőfi tér környékét (4904 és 4905-ös jelű utak) 6.00 és 23.30 között, a forgalmat önkormányzati utakra terelik.

 

 

Az M0-s autóút

- déli szakaszán, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon az M1-es csomópont és a 30-as km között az elválasztó sáv növényzetét gondozzák. 8.00 órától 19.00 óráig a legbelső sávot szakaszosan lezárják.

- keleti szektorán, a Megyeri híd végén a 11-es főúti csomópontnál a körforgalmat átépítik.  Budapest felől a körforgalom felé és a Megyeri hídra csak egy sáv járható. Szentendre felől pedig a három sávból csak a belső sávon lehet behajtani.

 

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé a 16-os és a 17-es km között az M0-s autóúti csomópontban építési munkákat végeznek. Sávelhúzással terelik a forgalmat.

- Hegyeshalom felé a 158-as km-nél lévő Lajta pihenőben tengelysúly mérőállomást építenek. A pihenőt, valamint a lassító- és a gyorsító sávot lezárták.

 

Az M3-as autópályán, Budapest határában hidat javítanak. A 13-as és a 15-ös km között a főváros felé haladókat a leálló sávra és az ellenkező oldal belső sávjára irányítják át. A Nyíregyháza felé tartókat sávelhúzással a külső- és a leálló sávra terelik.

 

Az M5-ös autópályán,

- Kecskemét elkerülő szakaszán a 445-ös főút csatlakozó csomóponti hídját építik. A 79-es és a 81-es km között mindkét oldalon lezárták a belső sávot. A járműveket a külső és a leálló sávra terelik.

- Budapest felé a 124-es és a 118-as km között, Röszke felé pedig a 143-as és 146-os km között aszfaltoznak, mindkét munkaterületnél a belső sávot zárták le, csak a külső sáv használható.

(Forrás: A-WAY-ITE Zrt.)

 

Az M7-es autópályán, a Kőröshegyi völgyhídon a 120-as és a 122-es km között mindkét oldalon lezárták a külső sávot, mert az útpadkát átépítik. A forgalmat a belső sávba terelik.

 

Az M9-es autóúton, a Szent László Duna-hídon a 14-es km-nél mérőberendezést építenek a burkolatba. A félpályás lezárásnál nappal jelzőőrök, éjszaka jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

 

Az M30-as autópályán a 27-es és a 29-es km között hidat javítanak, mindkét oldalon a külső sávot lezárták.

 

Az M31-es autópályán, Nagytarcsánál, az M0-s autóút felé vezető oldalon az 1-es és 2-es km között lezárták a külső sávot, mert hidat javítanak.

 

Az 1-es főúton, Győrnél a 123-as km-ben kátyúznak, 9.00 órától 17.00 óráig mindkét oldalon a belső sávot lezárják.

 

A 4-es főúton, az 55-ös és a 60-as km között a Debrecen felé vezető két sávot építési munka miatt lezárták. A főváros felé vezető oldalon kétirányú a forgalom.

 

Az 5-ös főúton,

- Kecskemét belterületi szakaszán a Széchenyi körúton futóverseny miatt korlátozásra, rendőri irányításra kell számítani 12.00 és 13.00 között.

- Szeged közelében, a 175-ös km-nél mérőműszert építenek a burkolatba. A fél útpályát lezárták, ott jelzőlámpa irányít.

 

A 6-os főúton,

- Dunakömlőd és Paks között a 107-es km-nél korábban megcsúszott az út menti löszfal. A fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

- Barcs közelében a 256-os km-nél mérőberendezéseket építenek a burkolatba. A fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

A 8-as főúton,

- Csórnál a 18-as km-ben javítják a hidat, Várpalota felé a külső sávot nappal lezárják.

- a 24-es km-nél Inota közelében külön szintű csomópontot építenek. Az új híd alatt a főutat lezárták, a terelőúton irányonként csak egy sáv járható.

- Várpalota és Öskü között a 29-es és a 33-as km közé eső szakaszon útépítés miatt a négy sávból helyenként kettőt lezártak, így irányonként csak egy-egy sáv járható.

 

A 13-as főúton, Nagyigmánd és Ete között, felmarják az aszfaltburkolatot. Naponta 8.00 órától 15.00 óráig félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra lehet számítani.

 

A 14-es főúton, Győrött, az 1-es km-nél a négy sávból csak két sáv járható, csomópontépítés miatt.

 

A 21-es főúton Mátraszőlősnél körforgalmú csomópontot építenek. A 32-es km-nél a forgalmat terelőútra irányították.

 

A 22-es főúton, Balassagyarmatnál a 24-es km-nél mérőberendezést építenek a burkolatba. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányít.

 

A 25-ös főúton,

- Eger déli határában átépítik a 11-es km-nél lévő csomópontot. Mindkét irányban lezárták a külső sávot, ezért nem lehet Egerszalók illetve Andornaktálya irányába lekanyarodni. A megváltozott forgalmi rendre és a javasolt terelő útra táblák hívják fel a figyelmet. 

- Sajópüspöki közelében a 75-ös km-nél mérőberendezést építenek. Egy sáv járható, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

A 26-os főúton, Putnoknál mérőberendezést telepítenek. A 36-os és a 37-es km között félpályás lezárás mellett dolgoznak, jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

A 32-es főúton, Jászberényben a 27-es km-nél burkolatot javítanak. A félpályás lezárásnál jelzőőrök irányítanak.

 

A 33-as főúton Debrecenben, a 109-es km-nél átépítik a csomópontot. Sávlezárás mellet dolgoznak.

 

A 38-as főúton, Tokaj és Nyíregyháza között kerékpárutat építenek. Három szakaszon útszűkület vagy félpályás lezárás lassítja a közlekedést.

 

A 43-as főúton,

- Szegeden az 1-es és a 2-es km között az autóbusz megállókban burkolatot javítanak. Mindkét oldalon lezárták a külső sávot.

- Makó közelében a 39-es km-nél javítják a Sámson-Apátfalvai hidat. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

- Magyarcsanádon a 45-ös km-nél tengelysúly mérőberendezést telepítenek, a fél útpályát lezárták.

 

A 44-es főúton, Békéscsaba és Gyula között a 133-as km-ben forgalomérzékelőket telepítenek, Gyula felé csak egy sáv járható.

 

A 47-es főúton Debrecen közelében, a 7-es és a 8-as km között a 481-es főút új csomópontját építik. A fél útpályát lezárták, jelzőőrök irányítják a forgalmat.

- Hódmezővásárhely közelében a 206-os km-nél mérőberendezést építenek a burkolatba. Szeged felé a külső sávot lezárták.

- Algyőn, a 214-es km-nél a rézsűt és a padkát teszik rendbe, Szeged felé a külső sávot lezárták.

 

A 49-es főúton, Pátyodnál a 46-os km-nél tengelysúly mérőberendezést telepítenek a burkolatba. Félpályás lezárás mellett dolgoznak.

 

Az 53-as főúton, Tompa előtt a 75-ös és a 76-ös km között útépítők dolgoznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

 

Az 55-ös főúton, Pörbölynél a 112-es km-nél tengelysúly mérőállomást építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányít.

 

Az 56-os főúton, Mohács közelében az 53-as km-nél tengelysúly mérőállomást telepítenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányít.

 

Az 58-as főúton, Harkány előtt a siklósi elágazás közelében a 22-es km-nél tengelysúly mérőállomást telepítenek. A fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa irányítja.

 

A 67-es főúton, Kaposvárott a 40-es km közelében az aknafedlapok és a víznyelőrácsok szintbehelyezésén dolgoznak. A Szigetvár felé haladók félpályás lezárásra számítsanak.

 

A 68-as főúton, Csokonyavisonta határában a 12-es km-nél tengelysúly mérőállomást építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja a járműveket.

 

A 71-es főúton  Balatonszepezden, a 62-es és a 64-es km között csatornáznak. A fél útpályát két szakaszon lezárták, jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

A 74-es főúton Bocskán, a 13-as és a 18-as km között csatornát fektetnek le. Két szakaszon is felbontották a burkolatot, útszűkület vagy félpályás lezárás van érvényben.

 

A 75-ös főúton, Pacsa és Pölöske között felmarják és újra aszfaltozzák a burkolatot. A fél útpályát szakaszosan lezárták.

 

A 85-ös főúton,

- Farádnál a 31-es km-nél az M85-ös lehajtó csatlakozó csomópontját építik, útszűkület és sebességkorlátozás van érvényben.

- Szárföld közelében, a 35-ös km-nél csomópontot építenek. Az útszűkület mellett, esetenként félpályás lezárást is bevezetnek.

 

A 86-os főúton, Zalalövőn a 26-os és a 27-es km között a fél útpályát lezárták, mert tengelysúly mérőberendezést telepítenek. Jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

 

Mosonmagyaróvár belterületén a 150-es főút 1-es km-énél, a Lajta hídon javítási munkákat végeznek, a munkaterület mellett csak egy sáv járható.

 

A 381-es főúton, Kékcsénél a 40-es és 47-es km között csatornáznak, ezért kitiltották a 12 tonnánál nehezebb tehergépjárműveket. A teherforgalmat a Tiszakanyár – Dombrád – Gégény – Demecser - 4-es főút – Ajak - Kisvárda útvonalra terelik.

 

A 431-es főút elején Kiszombornál, tengelysúly mérőberendezést építenek. A munka félpályás lezárással jár.

 

 

A Tiszán,

- Tiszadob és Tiszalúc között szünetel az átkelés, mert a kompot felújítják. A közelben pontonhíd üzemel.

- Dombrád és Cigánd között tegnaptól beindult a komp, 8.00-20.00 között közlekedik.