Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

2017.06.29.

Írta: Döme István

 

Az M0-s autóút és az M5-ös autópálya csomópontjában burkolatjavítás miatt lezárták az M0-s keleti szakaszáról az M5-ös autópálya Röszke felé vezető csomóponti ágát. A sárga táblával jelzett terelőút az 5-ös főúti csomópontban fordítja vissza a Röszke felé haladókat. (90458-as ág)

Az M0-s autóút és az M1-es autópálya csatlakozásánál az autóútról a két sáv helyett csak a külsőn lehet felhajtani az M1-esre Győr felé, emiatt napközben időnként feltorlódik a forgalom. (90401-es ág)

Az M0-s autóút déli szakaszán, az M3-as autópálya felé Gyálnál a 32-es km-nél tengelysúly mérő berendezést telepítenek a burkolatba, a leálló- és a külső sávot ma délután 4 óráig lezárták.

 

Az M1-es autópályán,

- Herceghalom és Tatabánya között – mindkét oldalon – több szakaszon a burkolathibák miatt 100-as sebességkorlátozás követel figyelmet!

- Hegyeshalom felé a 158-as km-nél lévő Lajta pihenőben tengelysúly mérőállomást építenek. A pihenőt, valamint a lassító- és a gyorsító sávot lezárták, a forgalmat sávelhúzással terelik.

- a 163-as km-nél, Levél közelében tengelysúly mérőállomást építenek. Hegyeshalom felé a belső sávot 8.30-15.00 óráig majd a leálló- és a külső sávot 15-től 19 óráig lezárják.

 

Az M3-as autópályán Budapest felé, Gödöllő közelében a 28-29 km között érzékelőket telepítenek a burkolatba, ma 8 – 19 óráig csak a leálló sávot zárják le.

 

Az M5-ös autópályán,

- Budapest felé a 36 – 35 km között javítják az útburkolatot, 9 – 17 óráig csak a belső sávon engedik a forgalmat, torlódás várható.

- Budapest felé Balástya közelében aszfaltozzák a belső sávot, a 148-as és a 143-as km között a külső sávba terelik a járműveket.

- Kecskemét elkerülő szakaszán a 445-ös főút csatlakozó csomóponti hídját építik. A 79-es és a 81-es km között mindkét oldalon lezárták a belső sávot. A járműveket a külső és a leálló sávra terelik.

- a Kecskemét-dél és a kunszállási csomópont között a 89-es és a 97-es km-nél javítják a hidat, Mindkét munkaterületen, mindkét irányba lezárták a belső sávot, a forgalmat sávelhúzással a külső- és a leálló sávra irányítják.

 (Forrás: A-WAY-ITE Zrt.)

 

Az M7-es autópályán, Budapest felé Becsehelynél a 225-ös km-nél napközben tengelysúlymérő berendezést telepítenek a burkolatba. A leálló és a külső sávot ma délután 5 óráig nem használhatjuk.

 

Az M8-as autópályán, a 6-os főút felé a 81-es km-nél megsérült a dilatációs szerkezet. A külső- és a leálló sávot egy rövid szakaszon lezárták.

 

Az M31-es autópályán,

- az M0-s autóút felé Nagytarcsánál az 1-es km-nél lezárták a külső sávot, mert javítják a hidat.

- Gödöllő felé, az 5-ös és a 8-as km között betonelemet cserélnek ki, emiatt lezárták az M3-as autópálya felé vezető sávokat. A járműveket a szembejövők belső sávjára terelik át. Ott kétirányú a forgalom, irányonként egy-egy sáv járható.

 

Az M35-ös autópályán, a 40-es és a 43-as km között az útpálya feletti portáltáblánál fenntartási munkák miatt a 4-es főút felé tartókat a külső sávba terelik.

 

Az M43-as autópályán,

- aszfaltoznak. A 15-ös és a 17-es km között a külső sávot mindkét oldalon lezárták, a forgalmat ma délig a belsőbe terelik.

- Nagylak felé az 53-as és az 54-es km között tengelysúly mérőberendezést építenek a burkolatba, a belső sávot ma délben nyitják meg, addig csak a külsőn lehet közlekedni.

 

Az M86-os autóúton, Csorna felé Répcelak térségében javítják a rézsűt. A 113-as és a 117-es km között a munkaterület mellett csak a belső sáv használható.

 

A 2-es főúton, Rétságnál az 56-os km-nél, valamint Hont térségében a 75-ös km-nél tengelysúly mérőberendezést építenek az aszfaltba! Mindkét munkaterületnél a fél útpályát lezárták, napközben torlódásra kell számítani.

 

A 3-as főúton,

- Szikszó és Encs, 195 – 228 km között ma javítják az útburkolatot, rövid szakaszokon a fél útpályát lezárják, 7 – 18 óráig tart a munka.

- Tornyosnémetinél a 244-es km-ben az M30-as autópálya építéséhez kapcsolódó munka miatt a fél útpályát lezárták. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

A 4-es főúton,

- Albertirsa és Ceglédbercel között a Debrecen felé vezető két sávot az 56-os és a 60-as km között építési munka miatt lezárták. A főváros felé vezető oldalon kétirányú a forgalom.

- Ceglédbercel és Cegléd között az M4-es csomópontját építik. Az 59-es és 65-ös km között mindkét irányban 60-as sebességkorlátozás van érvényben. Ceglédbercelnél a 60-as km-ben a jobbra kanyarodó sávot lezárták, a település az új terelőúton érhető el.

- a 316-os km-nél Kisvárda elkerülő szakaszán, csomópontépítés miatt egy sávra szűkítették az útpályát. Jelzőlámpa irányít.

 

Az 5-ös főúton, Szegeden a 168-as km-nél lévő Kossuth Lajos sugárút - Rókusi körút - Vásárhelyi Pál út jelzőlámpás körforgalomban a burkolati prizmákat javítják, a legbelső sávot lezárták.

 

A 6-os főúton,

- Dunakömlőd és Paks között a 107-es km-nél korábban megcsúszott az út menti löszfal. A fél útpályát lezárták.

- Mecseknádasdon a 168 – 171 km között aszfaltoznak, a háromból két sávot lezártak, váltakozó irányú a forgalom.

- Barcs közelében a 256-os km-nél mérőberendezéseket építenek a burkolatba. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányít.

 

A Székesfehérvárra bevezető Palotai utat a Mészöly Géza útig lezárták hídjavítás miatt. Így a 7-es főút 71-es km-énél lévő körforgalomból a Palotai útra sem lehet kihajtani. A belváros felé a 7-es főútról a Móri úti csomópontból lehet behajtani. A megváltozott forgalmi rendre táblák figyelmeztetnek.

 

A 8-as főúton,

- a 24-es km-nél Inota közelében csomópontot építenek. A sávelhúzásos terelésnél az irányonkénti két sáv helyett, csak egy-egy sáv járható.

- Várpalota és Öskü között a 29-es és 33-as km közé eső szakaszon útépítés miatt a négy sávból helyenként kettőt lezártak, így irányonként csak egy-egy sáv járható.

 

A 14-es főúton, Vámosszabadinál a 11-es km-nél javítják a Duna-ártéri hidat. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

A 21-es főúton,

- Hatvan és Lőrinci térségében a 2-es és 8-as km közé eső szakaszon 40-es sebességkorlátozásokra kell készülni.

- Mátraszőlősnél körforgalmú csomópontot építenek. A 32-es km-nél a forgalmat egy ideiglenesen kialakított terelőútra irányították.

 

A 25-ös főúton,

- Eger déli határában átépítik a 11-es km-nél lévő csomópontot. Mindkét irányban lezárták a külső sávot, ezért nem lehet Egerszalók, illetve Andornaktálya irányába elkanyarodni. A megváltozott forgalmi rendre és a javasolt terelő útra táblák hívják fel a figyelmet.

- Szarvaskő előtt, a 22-es és a 23-as km között kátyúznak. A félpályás lezárásnál 7 – 15 óráig jelzőőrök irányítanak,

- Ózdnál a 75-ös km-nél tengelysúly mérő berendezést építenek. Egy sáv járható, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

A 26-os főúton,

- Kazincbarcikán a Hadak útján, az áruházaknál (22-23 km) aszfaltoznak. Félpályás lezárásra és jelzőőrös irányításra készüljenek!

- Putnoknál tengelysúly mérő berendezést telepítenek. A 36-os km-nél félpályás lezárás mellett dolgoznak, jelzőlámpa irányít.

 

A 33-as főúton, Debrecenben az Árpád térnél (110-es km) útépítők dolgoznak. Mindkét oldalon lezárták a külső sávot.

 

A 34-es főúton, Kunmadaras északi határában (18-21 km), valamint Fegyvernek és Kunhegyes között a 44-es km környékén felmarják, majd újraaszfaltozzák az útburkolatot, nappal jelzőőrök irányítanak.

 

A 38-as főúton, Tokaj és Nyíregyháza között kerékpárutat építenek. Három szakaszon félpályás lezárás, valamint útszűkületek lassítják a közlekedést. (a 9-15 km, a 19-27 km, és a 30-37 km között)

 

A 39-es főúton, Gibártnál az 5-ös km-ben korábban megcsúszott a rézsű. Egy sávon, váltakozva engedik a forgalmat, jelzőlámpa irányít.

 

A 43-as főúton,

- Szegeden a Párizsi és a Brüsszeli körúton (0-2 km) útépítés miatt mindkét oldalon sávzárásokra kell számítani.

- Magyarcsanádon a 45-ös km-nél tengelysúly mérő állomást telepítenek, a fél útpályát lezárták.

 

A 44-es főúton, Lakiteleknél (30-as km) érzékelőket telepítenek a burkolatba, ma fél 9-től holnap 18 óráig lesz váltakozó irányú a forgalom.

 

A 47-es főúton,

- Debrecen és Mikepércs között a 7-es km-nél a 481-es főút új csomópontját építik. A fél útpályát lezárták, jelzőőrök irányítják a forgalmat.

- építik a Hódmezővásárhelyt elkerülő szakaszt. A 204-205-ös es km között éjszakánként 20.00 és 04.30 óra között váltakozó irányú a forgalom, jelzőlámpa segíti az autósokat.

- Hódmezővásárhely közelében a 206-os km-nél tengelysúly mérő berendezést építenek a burkolatba. Szeged felé a külső sávot lezárták.

- Algyőnél, a 214-es km-nél a rézsűt és a padkát javítják, Szeged felé a külső sávot lezárták.

 

A 49-es főúton, Pátyodnál a 46-os km-ben tengelysúly mérő berendezést telepítenek a burkolatba. Félpályás lezárás mellett dolgoznak.

 

Az 53-as főúton, Tompa közelében a 76-os km-nél útépítők dolgoznak félpályás lezárás mellett.

 

Az 55-ös főúton, Ásotthalom térségében több szakaszon megerősítik az útburkolatot. A 27-es és a 29-es km-nél, valamint a 32-es és 35-ös km között a fél útpályát lezárták.

 

Az 57-es főúton, Lánycsók és Szajk között az M6-os autópálya hídja egy korábbi baleset során megrongálódott. A 8-as km közelében irányonként csak egy-egy sáv járható.

 

A 68-as főúton, Csokonyavisonta déli határában a 11-es km-nél tengelysúly mérő állomást telepítenek. A félpályás lezárás holnap este 6-ig tart.

 

A 71-es főúton, a szigligeti bekötőút közelében a 84-es km-nél átereszt javítanak. Útszűkület van érvényben.

 

A 74-es főúton, Bocskánál (14-es km), és Zalaszentbalázsnál (17-es km) és Vasváron (74-es km), csatornáznak. Több szakaszon is felbontották a burkolatot, útszűkület, vagy félpályás lezárás van érvényben.

 

A Tour de Hongrie nemzetközi országúti kerékpárverseny 132 fős mezőnye és a mintegy 30 kísérő kocsi ma délután 3 órakor indul Velencéről Siófokra. Útvonaluk Velencétől a 7-es főút Gárdony-Agárd – Székesfehérvár-Kisfalud – Pákozd – Sukoró – Velence – Nadap – Lovasberény – 811-es főút Székesfehérvár – Ősi – Berhida – Balatonfőkajár – Lepsény – 7-es főút – Siófok. A mezőnyt rendőrök kísérik, az útvonalon szakaszos teljes útlezárások lesznek, várhatóan este fél 7-ig, a mezőny elhaladását meg kell várni.

 

A 85-ös főúton,

- Farádnál a 31-es km-nél megszűnt a félpályás lezárás, a körforgalmú csomópontot e hét elején hétfőn ideiglenesen forgalomba helyezték.

- Szárföld közelében, a 35-ös km-nél csomópontot építenek, útszűkület van érvényben.

 

A 86-os főúton, Csorna előtt a 144 – 146 km között péntekig aszfaltoznak, 7 – 15 óráig jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 89-es főúton, Torony és az országhatár között a 11-es km-nél a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

A 381-es főúton, Kékcsénél a 40-es és 47-es km között csatornáznak, ezért kitiltották a 12 tonnánál nehezebb tehergépjárműveket. A teherforgalmat a Tiszakanyár – Dombrád – Gégény – Demecser – 4-es főút – Ajak - Kisvárda útvonalra terelik.

 

A 471-es főúton Aradványpuszta, Nyíradony és Nyírmihálydi térségében (15-32 km között) megerősítik az útburkolatot, emiatt több szakaszon lezárták a fél útpályát.

 

Zalaegerszegen a 762-es főút átkelési szakaszán a Balatoni úton (55-ös km) a vasút feletti hidat javítják. A fél útpályát lezárták.

 

A kamionstop július 1-én változik meg. E hétvégén július 1-jén szombaton már nem este 10-kor, hanem délután 3 órakor kezdődik és vasárnap este 10 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nagyobb megengedett össztömegű tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon. Augusztus 31-ig a külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig, a tilalom idején, rakottan is elmehetnek!

 

A Balatoni komp a kora nyári menetrend szerint jár. Szántódról 6.40-től 21.20-ig közlekedik, Tihanyból pedig reggel 7 órától 21.40 percig szállítja a járműveket, 40 percenként. (A menetrendben legközelebb június 30-án, pénteken lesz változás: az utolsó járatok a mostanihoz képest két órával később indulnak majd.)

 

A Tiszán,

- Tiszadob és Tiszalúc között szünetel az átkelés, mert a kompot felújítják. A pontonhíd üzemel.

- Dombrád és Cigánd között sok év után újra használható a komp. Az átkelőhajó reggel 8 órától 20 óráig közlekedik.