Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

Honlapunkon ezek a hírek a térképen is megtekinthetők.

Útinform hírek

2017.04.27.

A múlt heti havazás nyomán a Bükkben már csak három útszakasz van lezárva:

 - a bánkúti elágazás és Mályinka közötti út,

 - a Felsőtárkány és Répáshuta közötti út,

 - Bükkszentkeresztnél egy rövid (2 km-es) szakasz.

Ezeket az útszakaszokat ma (27-én) 18.00 órakor megnyitották.

 

Az M0-s autóút déli szakaszán az M7-es autópálya csomópontjánál javítják a burkolatot. Az M5-ös autópálya felé a 2-3 km között a külső és a lassító sávot lezárták.

Az M0-s autóút és a 11-es főút csomópontjában átépítik a felüljáró alatti körforgalmat. Budapest felől a körforgalomba már az új, ideiglenes szakaszon kell behajtani.

A bevásárlóközpont felőli oldalon a két körforgalom között is megkezdődtek a munkák, egy-egy sávot lezártak. Nappal rendszeresek a kisebb- nagyobb torlódások.

 

Az M1-es autópályán,

- Hegyeshalom felé a 91-93 km között belső sáv lezárva, torlódás

- Hegyeshalom felé a 158-as km-nél lévő Lajta pihenőben tengelysúly mérőállomást építenek. A pihenőt lezárták. A két legközelebbi pihenőhely a 150-es km-nél lévő Hanság pihenő, vagy a 162-es km-nél lévő Moson pihenőhely.

 

Az M3-as autópályán,

- Budapest határában hidat javítanak. A 13-as és a 15-ös km között a főváros felé haladókat a leálló sávra és az ellenkező oldal belső sávjába irányítják át. A Nyíregyháza felé tartókat pedig sávelhúzással a külső- és a leálló sávra terelik. A főváros irányába az M0-sra történő kihajtás csak a jobb szélső sávból lehetséges, ezért akik az M0-sra tartanak, maradjanak a külső sávban!

- Vásárosnamény felé Gyöngyös közelében a 76-77 km között tengelysúly mérőberendezést telepítenek a burkolatba. A külső sávot lezárták.

- oszlári Tisza-hídnál a 167 - 169 km között aszfaltoznak, mindkét oldalon csak a belső sáv járható.

 

Az M5-ös autópályán,

- Röszke felé  Kecskemét térségében a 84-es és 91-es km között burkolatjavítás miatt zárták le a belső forgalmi sávot.

- Budapest felé a 73-as km-nél (13.00-18.00 között), valamint a 49-47 km között a külső sáv burkolatát javítják, 8 – 18 óráig a belsőbe terelik a forgalmat, torlódás várható.

- A kecskeméti elkerülő szakaszon a 445-ös főút csatlakozó csomóponti hídját építik. A 79-es és a 81-es km között mindkét oldalon lezárták a belső sávot.

(Forrás: A-WAY-ITE Zrt.)

 

Az M7-es autópályán, a főváros felé Polgárdi közelében a 83-as km-nél mérőberendezést telepítenek a burkolatba, a munkaterület mellett ma este 7-ig csak egy sáv használható.

 

Az M30-as autópályán,  Miskolcnál javítási munkák miatt a 29-es km-nél az M3-as autópálya felé a külső sávot lezárták.

 

Az M31-es autópályán, Nagytarcsánál, az M0-s autóút felé az 1-es és 2-es km között hídjavítás miatt zárták le a külső sávot.

 

Az M35-ös autópályán a 28-31 km között mindkét oldalon lezárták a külső sávot, mert tengelysúly mérő berendezést telepítenek a burkolatba.

 

Az M70-es autóúton, Tornyiszentmiklósnál a 18 – 20 km között tengelysúly mérő-berendezést építenek, mindkét oldalon csak a belső sávon lehet közlekedni.

 

Tatabányán, az 1-es főút 57-es km-énél egy 300 méteres szakaszon aszfaltoznak, jelzőőrök segítik a közlekedést.

 

A 3-as főúton,

- Kápolna és Füzesabony között ezen a héten kátyúznak, délután fél 3-ig jelzőőrök irányítják a forgalmat.

- Miskolcon, a Gömöri felüljárón (185-ös km) hídjavítás miatt a négyből csak két sávon lehet közlekedni.

 

 

Az 5-ös főúton,

- Városföldön a 98-100 km között javítják a burkolatot, 8 – 15 óráig jelzőőrök irányítják a forgalmat.

- Szegeden, a 169-es km-nél a Kossuth Lajos sugárút és a Föltámadás utca kereszteződésében csatorna fedlapokat javítanak, Budapest felé a belső sávot lezárták.

- Szegedtől délre a 175-ös km-nél mérőberendezést építenek a burkolatba. A munka május végig tart és félpályás lezárással jár.

 

A 6-os főúton,

- Dunakömlőd és Paks között a 107-es km-nél korábban megcsúszott az út menti löszfal. A fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

- Pécsett, a Tüzér utcai kereszteződésnél (199-es km) építési munkák miatt mindkét oldalon lezárták a külső sávot.

- Barcs közelében a 256-os km-nél mérőberendezéseket építenek a burkolatba. A fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

A 7-es főúton, Siófokon a 117-es km közelében kerékpárutat építenek. Budapest felé egy sávot lezártak.

 

A 8-as főúton,

- a 24-es km-nél Inota közelében csomópontot építenek. A sávelhúzásos terelésnél az irányonkénti két sáv helyett, csak egy-egy sáv járható.

- Várpalota és Öskü között a 29-es és a 33-as km közé eső szakaszon útépítés miatt a négy sávból helyenként kettőt lezártak, így irányonként csak egy-egy sáv járható.

- a veszprémi elkerülőn, a Balatonalmádi- és a Balatonfüredi csomópont között (51-es km környékén) felújítják a burkolatot. A fél útpályát lezárták.

 

A 10-es főúton, Tát és Nyergesújfalu között felújítják az útburkolatot. A május elejéig tartó munka során a 47-49 km közé eső szakaszon az egyik sávot lezárták, és irányonként váltakozva engedik el a járműveket.

 

A 12-es főúton, Kismaros határában a 8-as km-nél tengelysúly mérőberendezést építenek. Csak a fél útpálya járható, jelzőlámpa irányít.

 

A 14-es főúton, Győrött az 1-es km közelében a csomópontot átépítik. Irányonként csak egy-egy sáv járható, nappal gyakori a torlódás.

 

A 21-es főúton,

- Hatvan közelében a 3-8 km között útépítés miatt sávelhúzásra és sebességkorlátozásra kell számítani.

- Mátraszőlősnél körforgalmú csomópontot építenek. A 32-es km-nél a forgalmat egy ideiglenesen kialakított terelőútra irányították.

 

A 26-os főúton, Kazincbarcikán, a Hadak útján (21-es km) felmarják a burkolatot, sávzárásra készüljenek.

 

A 38-as főúton, a 10-es és a 15-ös km között Rakamaz térségében kerékpár utat építenek, a fél útpályát lezárták.

 

A 39-es főúton, Gibártnál az 5-ös km-ben korábban megcsúszott a rézsű. Jelzőlámpák irányítják a forgalmat.

 

A 43-as főúton,

- Makó közelében (39-es km) javítják a Sámson-Apátfalvai szárazér hídját. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányít.

- Magyarcsanádon a 45-ös km-nél tengelysúly mérőállomást telepítenek, a fél útpályát lezárták.

 

A 44-es főúton, Lakitelek közelében a 30-as km-nél tengelysúly mérőállomást építenek. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányít.

 

A 47-es főúton, Derecske és Berettyóújfalu között a 27-es km-nél, valamint Hódmezővásárhely és Algyő között a 206-os km mérőberendezést építenek a burkolatba. A munkát félpályás lezárás mellett végzik.

 

A 48-as főúton, Debrecenben a Faraktár utcán javítják a vasút feletti hidat, a négy sávból csak kettő járható.

 

Az 52-es főúton, Dunaföldváron a 61-es km-nél lezárták a fél útpályát, mert tengelysúly mérőberendezést telepítenek a burkolatba.

 

Bócsánál, az 54-es főút 36-os és 38-as km-ei között aszfaltoznak. Három szakaszon zárták le a fél útpályát, nappal jelzőőrök irányítanak.

 

Az 56-os főúton, Mohács közelében az 53-as km-nél tengelysúly mérőállomást telepítenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányít.

 

Az 58-as főúton, Harkány közelében a 22-es km-nél építési munkák miatt a fél útpályát lezárták.

 

A 61-es főút Kaposvárt elkerülő szakaszán a 67-es főúti csomópontnál, a 123-as km-nél útépítők dolgoznak, lezárták a fél útpályát.

 

A 68-as főúton, Segesden az 50-52 km között csatornát építenek, a fél útpályát szakaszosan lezárják.

 

A 74-es főúton korszerűsítik a kispáli csomópontot, az 57-es és az 58-as km között a fél útpályát lezárták. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

 

A 451-es főúton, Csongrád és Szentes között a 30-as km-nél tengelysúly mérőberendezéseket építenek az aszfaltba. A fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa irányítja.

 

A 471-es főúton Aradványpuszta, Nyíradony és Nyírmihálydi térségében (15-32 km között) megerősítik az útburkolatot, emiatt több szakaszon lezárták a fél útpályát.

 

 

A balatoni komp Szántódról 6.40 perctől 18.40 percig jár, Tihanyból pedig 7 órától 19 óráig, 40 percenként szállítja a járműveket.

A Dunán a kompok napkeltétől napnyugtáig járnak.

A Tiszán a kompok közlekednek, a felső szakaszon Tiszadobnál, az alsó szakaszon Csongrádnál a komp mellett már a pontonhíd is üzemel!