Út- és látási viszonyok a közutakon

Útállapot - időjárás jelentések, előrejelzések, mérnökségi területekre bontva. Az adatokat naponta többször, rendszeres időközönként frissítjük.

Útállapot, időjárás 2018.01.16-án 7.15-kor

Országszerte borult, felhős az ég. A Dunántúlon több helyen is, illetve Nyírbátor térségében havazik, valamint elvétve a keleti országrészben szállingózik a hó. A gyorsforgalmi utak, valamint a fő- és mellékutak burkolata többnyire sónedves. Zala, Somogy és Veszprém megyében előfordulhatnak, havas latyakos útszakaszok. Ezeken a területeken 1-4 cm a friss hóréteg.

A látási viszonyok általában jók, Keszthely és Marcali környékén közepes, 100-300 m közötti a látótávolság.

Általában szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás, Komárom, Tárnok és Pápa térségében közepes erejű szél fúj.

A hőmérséklet -9 és -1 fok között változik.

.* * *

Folttérképek itt jelennek meg.

* * *

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.01.16. kedd éjfélig

KIS MENNYISÉGŰ VEGYES HALMAZÁLLAPOTÚ CSAPADÉK

Nyugat felől kialakulhat csapadék, amelynek intenzitása a reggeli órákban növekedhet és a délelőtti órákban délnyugaton, majd délelőtt délen ónos eső valószínű időszakosan, amely a hőmérséklet emelkedésével esőbe vált át. Bács-Kiskun megye térségében nem zárható ki rövidebb idő alatt 0.5 mm feletti mennyiségű ónos eső kialakulása. Kisebb valószínűséggel akár a Dunántúl északkeleti részén is van esély ónos eső előfordulására a déli órákban a felszíni hőmérsékletek emelkedésének függvényében.

Havazásra legtovább az ország északkeleti harmadában számíthatunk (lepel-5 cm), de ennek kiterjedése is csökken dél, délnyugat felől a nap második felében és estétől, késő estétől havas esőbe, esőbe válthat át, illetve a lehullott hó olvadni fog. Este eközben az Északi-középhegység térségében nyugat felől ismételten kialakulhat ónos eső. Összességében legtovább havazás északkeleten várható, Borsod és Szabolcs megye térségében 3-5 cm hó hullhat, az északkeleti határ közelében 5 cm feletti hóra is van esély.

2018.01.16. 05:01 Országos Meteorológiai Szolgálat